Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Turkse citrusexport levert bijna 1 miljard dollar op

Turkije exporteerde vorig jaar 1,8 miljoen ton citrus ter waarde van 766,5 miljoen euro, met als belangrijkste exportproducten mandarijnen, citroenen, sinaasappels en grapefruit. In 2020 groeide de Turkse citrusexport met 24% ten opzichte van 2019.

Rusland nam het voortouw met 337 miljoen euro aan invoer uit Turkije, gevolgd door Irak met 87,1 miljoen euro, Oekraïne met 81,3 miljoen euro, Roemenië met 32 miljoen euro en Polen met 28,7 miljoen euro.

Volgens Kemal Kaçmaz, voorzitter van de National Citrus Council, is citrus zeer belangrijk voor de Turkse AGF-export. Kaçmaz zegt dat citrus, ondanks de negatieve effecten van de pandemie, een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Turkse economie.

"We hebben 1,8 miljoen ton citrus ter waarde van 766,5 miljoen euro geëxporteerd. Een dergelijke bijdrage aan de Turkse economie is verheugend," zei hij. Kaçmaz zei ook dat ze actief streven naar nieuwe markten en nieuwe ontwikkelingen voor de Turkse citrussector tekenen zich nu al af aan de horizon.

Bron: dailysabah.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven