Weersomstandigheden in Spanje kunnen kans zijn voor Egyptische Valencias

"Slechts een kleine prijsverhoging voor Valencia's"

Het seizoen van Valencia sinaasappels is begonnen in Egypte.  Ondanks dat de vraag nog laag is, zijn teelt en oogst goed verlopen. Egypte als land verwacht 30% meer Valencia sinaasappels te exporteren dan in voorgaande seizoenen en omdat Spanje serieuze weersproblemen heeft, zou Egypte de overhand op de Europese markt kunnen pakken. 

Volgens Mohamd Elkhtib, manager voor Egyptische product exporteur Zamel voor Import & Export, is het Valencia seizoen behoorlijk goed begonnen. Het bedrijf zal hun Valencia sinaasappels onder twee merknamen exporteren: "Het seizoen voor Valencia sinaasappels is behoorlijk goed geweest tot nu toe. We verwachten wel dat het nu lastiger wordt, omdat er meer verwachtingen zullen zijn van klanten. De vraag is nog steeds vrij zwak, omdat we nog in het begin van het seizoen zitten, maar we hebben goede hoop dat de vraag snel hoger zal worden. We zullen twee van onze merken verschepen: Prima Fruits en 888 Fruits genaamd."

Al heeft de pandemie logistiekprijzen over de hele wereld verhoogd, het lijkt er niet op dat het veel effect heeft op het Egyptische Valenciaseizoen, legt Elkhtib uit. "Ons bedrijf verwacht 1500 ton Valencia sinaasappels te exporteren dit seizoen. Onze belangrijkste markten zullen Europa, India, China, Brazilië, Afrikaanse landen en de Golfstaten zijn. Dit jaar hebben we een kleine verhoging in de prijzen gezien, vergeleken met voorgaande jaren, maar niks schokkends. We hebben een goede positie wat logistiek betreft, omdat prijzen voor verscheping niet significant veranderd zijn ten opzichte van het vorige seizoen. Zeker, logistiekprijzen verhogen elke maand een klein beetje, maar het zal geen effect hebben op de algemene Valenciaprijzen."

Omdat Spanje minder beschikbaar product zal hebben door de weersomstandigheden, is het goed dat Egypte zijn productie heeft verhoogd met bijna 30 procent: "Ik verwacht dat Egypte enorme hoeveelheden Valencia sinaasappels zal leveren dit seizoen, omdat Spanje zo'n 40% minder zal hebben, vooral nu het daar vriest. Egypte heeft de totale productie verhoogd bij zo'n 30% dit seizoen, wat betekent dat we veel kansen zullen hebben in de Europese markt als lockdowns binnenkort worden opgeheven. We verschepen ook elk seizoen grote hoeveelheden Valencia's naar China. Ik hoop echt dat het weer in Spanje zal verbeteren, we mogen dan in naam concurrenten zijn maar natuurlijk hoop ik dat iedereen veilig is en blijft," concludeert Elkhtib.

Voor meer informatie:
Mohamed Elkhtib
Zamel For Import & Export
Tel: +20 109 064 6606
Email: sales@zamelfruit.com  
www.zamelfruit.com 
www.linkedin.com/company/zamel-fruits/  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven