Jacob Aktalan (MG Fruit): "Brazilië heeft deze maand alleenrecht op de meloenenmarkt"

"Vlotte afzet Galia- en watermeloenen; verkoop gele meloenen gestokt na prijsopleving"

Tholen - Er is momenteel goede markt voor Galia-, Cantaloupe- en gele meloenen uit Brazilië. "Met name de verkoop van Galia's verloopt vlot. Er worden prijzen gemaakt rond de 8 euro en ik zie die markt alleen maar verder omhoog gaan. Wat er vanuit Honduras al op de markt komt, is kwalitatief een stuk minder door de regen, dus voorlopig heeft Brazilië het alleenrecht op de markt", vertelt Jacob Aktalan van MG Fruit uit Ridderkerk.

"De Cantaloupe-meloenen worden momenteel iets minder gewaardeerd. Er zijn veel dikke maten beschikbaar. De retailmaten 5/6 vinden wel vlot aftrek. De markt voor gele meloenen is heel erg slecht geweest, maar heeft vervolgens een flinke opleving geweest, waarna er door de hoge prijs de verkoop weer wat stokte. Nog altijd is de prijs van  8,50-9,50 euro redelijk goed voor de gele meloenen", constateert de importeur. "Ook de watermeloenen zijn met een kiloprijs van 80-85 cent goed aan de prijs voor de tijd van het jaar."

Hij verwacht dat de huidige meloenenprijzen zeker deze maand nog wel aan zullen houden. "De eerste Costa Ricaanse meloenen verwacht ik pas in februari op de markt, dus deze maand heeft Brazilië nog het monopolie op de meloenenmarkt. Zolang Honduras nog geen goede kwaliteit kan leveren, verwacht ik dat we deze maand positief zullen afsluiten met Braziliaanse meloenen. De grote vraag is hoe het Costa Ricaanse meloenenseizoen na het dramatisch verlopen afgelopen seizoen zich zal ontwikkelen. Ik kan me zomaar voorstellen dat veel kleinere telers zijn afgehaakt, maar heb daar nog geen definitief beeld van."

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
Tel: 0180-745474
Mob: 31 612676257
jacob@mgfruit.nl
www.mgfruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven