Jan Groen vindt Biokennisweek prima passen in 'nieuwe werkelijkheid'

"Ik maak graag gebruik van de nieuwe online mogelijkheden"

Tholen - Over minder dan een week start de Biokennisweek. Vanaf maandag 18 januari kan je niet alleen de online stands van bedrijven bezoeken, maar met een ticket van slechts 25 euro krijg je ook toegang tot 90 inhoudelijke workshops die van 18 tot en met 22 januari gehouden worden.

"Dat is natuurlijk een unieke kans om je kennis te vergroten", vertelt Jan Groen. Jan is bij beide onderdelen betrokken. Hij neemt met zijn bedrijf Green Organics aan de Biokennisweek deel als standhouder en is betrokken bij meerdere workshops. Zo is Jan één van de sprekers in de workshop 'Ketenaanpak voor meer biologisch zaad' die op dinsdag 19 januari van 10:30 tot 11:00 uur gehouden zal worden (samen met Heleen Bos van Rijk Zwaan en Carel Bouma, lid van de expertgroep voor biologisch uitgangsmateriaal).

Het bemannen van een online stand is helemaal nieuw voor Green Organics. "We hebben geen ervaring met online beurzen en het normale werk moet ook gewoon doorgaan, maar ik ben van mening dat we dit prima kunnen combineren met de dagelijkse werkzaamheden. Je kunt er immers ook voor kiezen om alleen op bepaalde tijden of zelfs dagen je stand te bemannen. Door de vele online opties is contact leggen en matchmaking op ieder gewenst moment te realiseren. Hoe mooi is dat."

Green Organics heeft wel al de nodige positieve ervaringen opgedaan met online events. "Op 1 december hebben we een eigen Green Organics webinar gehouden voor onze telers, met als thema 'De kracht van verbinding'. Daarbij hadden we op een gegeven moment zelfs 130 deelnemers. Hier hebben we heel veel positieve reacties op gekregen."

Bedrijfsleven terughoudend?
Ook Jan merkt als voorzitter van BioNederland dat de animo (nog) niet overweldigend is vanuit het bedrijfsleven om als standhouder deel te nemen aan de Biokennisweek. Hiervoor zijn volgens hem verschillende redenen. "Veel bedrijven stellen toch andere prioriteiten, zij hebben soms ook nog geen positieve ervaringen met een online beurs gehad. Er zijn internationaal nog geen duidelijke succes stories. En men mist tijdens een online event de persoonlijke beleving en live uitwisseling. Zelf mis ik dit ook zeker wel maar zolang het 'live' niet kan maak ik graag gebruik van de nieuwe mogelijkheden die er zijn. We zijn nu bijna een jaar onderweg in deze coronacrisis en gaan naar een nieuwe werkelijkheid toe. Daar past deze online Biokennisweek volgens mij prima bij. Het is allemaal best spannend, maar hiermee luiden we het nieuwe tijdperk in."

Met een ticket van 25 euro krijg je toegang tot de virtuele beursvloer en kan je 90 workshops bijwonen. "Dat lijkt me een heel mooi aanbod. Voor weinig geld kan je zo enorm veel kennis opdoen in korte tijd. Dit zijn echt cadeautjes voor je medewerkers, ik kan dan ook zeker aanraden om dit op te pakken."

De digitale stand van Green Organics voor de Biokennisweek.

Last minute
Jan geeft aan heel benieuwd te zijn hoe het allemaal gaat lopen. "Ik verwacht nog wel de nodige last minute aanmelders. Hiervoor geldt een beetje hetzelfde als met de echte beurs. Wanneer ik dan op dinsdag door de hal liep vroeg ik altijd af of het allemaal wel klaar zou staan de volgende ochtend. Dan werd er nog een extra slinger aan gegeven en kreeg iedereen dit gewoon voor elkaar. We gaan deze week nog een boost geven aan dit online event, met verschillende aankondigingen, en hopen dan op een mooie, succesvolle en vruchtbare Biokennisweek."

Op LinkedIn plaatste Jan vorige week de volgende motivatie om deel te nemen aan de Biokennisweek:

"De BioKennisWeek is een enorm mooie kans voor de biologische beweging om met onze prachtige oplossingen en verhalen naar buiten te treden. De digitale mogelijkheden die de BioKennisWeek ons biedt, zijn groots en veelomvattend. Onder meer in samenwerking met BioAcademy en meerdere partners worden er gedurende de BioKennisWeek 90 workshops gegeven m.b.t. alle kansen en ontwikkelingen in en voor de biologische markt. Een uniek leermoment voor telers, afnemers, medewerkers, beleidsmakers en een ieder die graag meer te weten wil komen over de biologische marktontwikkeling(en). Met Green Organics nemen wij uiteraard deel met een stand aan dit baanbrekende en vernieuwende online event. Met de EU Green Deal en de Farm to Fork strategie als perspectief, bouwen wij met z'n allen verder aan een gezonde positieve doorontwikkelende biologische markt. Graag ontmoeten wij u dan ook in onze online stand. Wij zien er naar uit om u van dienst te zijn en samen met u aan de slag te gaan!"

Voor meer informatie: jan@greenorganics.nl, www.greenorganics.nl  en www.bio-beurs.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven