Ronald van Vossen, Angus Soft Fruits Europe:

"Onze zachtfruitomzet heeft in 2020 met 418% geplust dankzij onze andere strategie en de groei bij retail"

Tholen - "Over de hele linie hebben we met de feestdagen best wat drukte gehad in het zachtfruit, maar vanaf week 53 heeft de aanvoer het zwaar te verduren onder de kou in Zuid-Europa. Dat betreft voor ons met name de frambozen en aardbeien uit Spanje en Marokko. Daar verwachten we de komende weken toch wel de helft minder aanvoer van", vertelt Ronald van Vossen van Angus Soft Fruits Europe uit Ridderkerk.

"Met name de Spaanse aanvoer zal fors achterblijven. Dit zie je ook terug in de prijzen. Op de vrije markt worden frambozen nu voor 9-10 euro per kilo verkocht en de aardbeien waren lange tijd vrij constant op een niveau tussen de 4 en 5 euro, maar schieten nu ook door naar de 7-8 euro", constateert Ronald. "Dat zijn vrij absurde prijzen voor de tijd van het jaar. De vraag is wel of de telers er wat mee opschieten als ze maar de helft van hun aanvoer hebben."

"Onze blauwe bessen komen van onze eigen telers in Chili en die hebben we nu grotendeels op het water. Als gevolg van stakingen in Chili is die aanvoer in week 52 en 53 fors vertraagd. Daardoor is er nu weinig voorraad beschikbaar en dat maakt de afzet een stuk makkelijker. Bramen laten we invliegen uit Mexico, maar die aanvoer is meer dan gehalveerd door de beperkte vrachtcapaciteit en hoge prijzen."

Het bedrijf is het Corona-jaar 2020 goed doorgekomen. "Voordat de eerste lockdown-maatregelen werden afgekondigd, hebben we al flink geëxperimenteerd met thuiswerken en ook in ons pakstation hebben we snel geanticipeerd met plexiglas schermen en desinfecteren. Dat bleek een goede inschatting", aldus Ronald. "Qua afzet mogen we niet klagen. Onze afzet ligt voor 80 tot 90% bij de retail in Europa en daarmee is onze omzet het afgelopen jaar met 418% gegroeid."

Voor meer informatie:
Ronald van Vossen
Angus Soft Fruits
Handelsweg 150
2988 DC Ridderkerk|
T +31 180 760 402
M +31 621 849 525
ronald.vanvossen@angussoftfruits.com   
www.goodnaturedfruit.com/ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven