Investering in ontwikkelaar 'tomatenscanner'

De Eindhovense startup MantiSpectra ontwikkelt een techniek die tomaten kan scannen en zo kan zien of ze rijp zijn. Daarvoor wordt near infrared spectrometertechnologie gebruikt, met geïntegreerde fotonische chips. Een tweetal investeringsfondsen, Innovation Industries en PhotonDelta, zie perspectief en steken er geld in, zo werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt door de investeerders

Spectrometers kunnen de chemische samenstelling van een monster van bijvoorbeeld een tomaat meten met behulp van licht. De huidige oplossingen zijn vaak omvangrijk en duur en moeten in laboratoria worden bediend door goed opgeleid personeel.

Door gebruik te maken van fotonische geïntegreerde chips (PIC's) kan MantiSpectra ze goedkoper, kleiner en gebruiksvriendelijker maken, waardoor de technologie toegankelijk wordt voor een breed scala aan toepassingsgebieden en markten.

Brix meten
De investering, het precieze bedrag is niet bekend gemaakt, stelt MantiSpectra in staat het team uit te breiden en het product, een standalone spectrometer, te industrialiseren, in eerste instantie gericht op de agrifoodsector en de medische wereld en in de komende jaren op andere sectoren.

Een supermarkt vol mensen die hun fruit scannen is nog verre toekomstmuziek. Brix meten bij tomaten op kleinere schaal is als toepassing dichterbij.

Deze week PhotonDelta en MantiSpectra virtueel aanwezig op CES 2021, 's werelds grootste technologie-event dat virtueel plaatsvindt van 11 tot 14 januari. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven