Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lamb Weston verliest 12% omzet in tweede kwartaal boekjaar 2020/2021

De Amerikaanse producent van aardappelproducten Lamb Weston heeft het tweede kwartaal van het boekjaar 2020/2021 op 30 november afgesloten met een omzet van 896 miljoen dollar. Dat is 12% minder dan in de vergelijkbare periode in het vorige boekjaar. Het verkoopvolume was 14% lager. De omzet in het foodservice segment daalde met 21%. De omzet in de retail nam met 7% toe.

Lamb Weston realiseerde in het tweede kwartaal een operationeel resultaat van ruim 213 miljoen dollar. Dat is 18% minder dan in het tweede kwartaal van boekjaar 2019/2020. De nettowinst bedroeg bijna 97 miljoen dollar en was 31% lager.

De omzet van Lamb Weston staat onder druk als gevolg van de maatregelen in de horeca in verband met Covid-19. De verwachting is dat dit voor de korte termijn zo zal blijven. Voor de wat langere termijn voorziet het bedrijf echter een groei in de vraag naar diepgevroren aardappelproducten

In Europa heeft Lamb Weston een joint venture, Lamb Weston/Meijer. De verzendingen van dit bedrijf lagen op ongeveer 85% van het niveau van vorig jaar. De vraag verzwakte vooral in het tweede deel van het kwartaal door verscherping van de maatregelen. In tegenstelling tot de Verenigde Staten hebben niet veel restaurants de mogelijkheid drive-through te bieden aan klanten.

Bron: Lamb Weston


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven