Sustainable Series Valstar II

"Laten we voedselverspilling reduceren!"

Zoals begin december aangekondigd, is Valstar begonnen met een video serie binnen Valstar over duurzaamheid. Elke maand verschijnt er een nieuwe video waarin onze medewerkers aan tafel gaan met een specialist om te praten over een onderwerp. "Deze maand is dat voedselverspilling en de video is nu te zien! Jaarlijks wordt er wereldwijd 1/3 van het voedsel verspild. Dat vinden wij enorm veel en daarom willen we dit onderwerp graag onder de aandacht brengen."

In de video gaan Emma den Ouden, CSR Manager Best Fresh en Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling in gesprek over dit onderwerp. Er komen drie belangrijke onderwerpen aan bod: het verschil in voedselverspilling van vroeger en nu, de achterliggende keten van een product en het probleem van hongersnood in relatie tot voedselverspilling.

"Natuurlijk verspillen wij het liefst helemaal geen voedsel. We weten dat onze telers en leveranciers elke dag met volle passie hun groenten telen. En helaas wordt hierdoor ook onnodig verpakkingsmateriaal, opslagruimte, arbeid, landbouwgrond, water, energie en CO2 verbruikt. Daarom werken we nu sinds een jaar hard aan het verminderen van onze verspilling.

Eén van de eerste stappen die wij hebben gemaakt was het meten van onze verspilling. Welke producten verspillen we nu eigenlijk, hoeveel is dat en hoe kunnen we dit verbeteren? Door ons bewust te worden van het aantal verspilde kilo’s en hier aandacht aan te geven, hebben we gelijk grote stappen kunnen maken. Bovendien zijn we lid geworden van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en dragen we bij aan de uitdaging om de voedselverspilling in Nederland in 2030 te halveren. Ook hebben we een nauwe samenwerking met de Groente En Fruit Brigade die verse producten verzameld voor de Voedselbanken in Nederland. Het resultaat? Een halvering van onze verspilling in 2020 ten opzichte van 2019! En dat ondanks de corona-crisis."

Voor meer informatie:
Ildi van Wingerden
Valstar
ABC Westland 110
2685DB Poeldijk, Nederland
i.vanwingerden@valstar.nl
www.valstar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven