Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Principe di Puglia

Lage prijzen en moeizame afzet van Italiaanse biologische kool, artisjok en venkel

"Broccoli, bloemkool, romanesco, bieten, artisjokken, venkel en selderij; dit zijn de producten afkomstig uit de biologische tuinbouw, die we momenteel op de markt brengen. We leveren de meeste van deze gewassen aan Europese landen, met enkele bestellingen voor Rusland en andere niet-EU-landen, maar de verkoop is absoluut niet spannend, met prijzen die bijna de helft lager zijn dan die van vorig jaar," zegt Rocco Dimallio, commercieel directeur van Principe di Puglia, een van de grootste producenten van biologische groenten en fruit in Puglia.

Antonio Dimallio (links) en Rocco Dimallio (rechts)

"De consumptie is laag en we hebben moeite om onze producten te verkopen, zelfs tegen bodemprijzen. De horeca neemt bijna niets af en de consument houdt zijn portemonnee dicht. We hebben dezelfde markten als vorig seizoen aangehouden, omdat we ervan overtuigd waren dat de grote commerciële opbrengsten van de eerste maanden van de pandemie zich dit jaar zouden kunnen herhalen. Aanvankelijk begonnen we goed, met bestellingen die dagelijks toenamen, maar nu lopen we het risico van overtollig product. De goederen stapelen zich op, terwijl we proberen de oogst zoveel mogelijk te vertragen."

Verwerkingslijnen van Prinicpe di Puglia

"Gelukkig lijkt het weer ons te helpen, want de temperaturen zijn niet zo hoog dat ze de groei van de gewassen versnellen. De kwaliteit is uitstekend, misschien zelfs beter dan andere jaren. We hebben het over producten die in het noorden van Puglia worden geteeld, veilige en nulresidu groenten. Het jaar 2021 wordt het jaar van de wedergeboorte en de terugkeer naar de normaliteit, maar we zullen het beter kunnen aanpakken met een gezonde en vruchtbare samenwerking."

"Bij Principe di Puglia doen we er alles aan wat mogelijk is. We zijn het verschuldigd aan de tientallen telers die dagelijks hun uiterste best doen om de versheid, de continuïteit en de betrouwbaarheid van de producten te garanderen. We willen hen en onze klanten bedanken voor hun steun en het vertrouwen dat ze elke dag in ons stellen, vooral in deze moeilijke tijden," besluit Rocco.

Voor meer informatie:
Rocco Dimallio
O.P. Principe di Puglia Soc. Agr. Consortile
Via La Menola, 15 - 71047
Stornara (FG), Italië
+39 0885/434072 - 388/3520921
commerciale@op.principedipuglia.it
shop.principedipuglia.it
www.principedipuglia.it

Publicatiedatum: