Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Red Prince appelen in biologisch afbreekbare verpakking

Er is een nieuwe verpakking geïntroduceerd voor Red Prince-appelen, een Canadees ras dat wordt geteeld door Blue Mountain Fruit, in de herfst wordt geplukt en pas in de wintermaanden wordt vermarkt. 

De nieuwe Red Prince-zak wordt sneller afgebroken dan een traditionele plastic zak en is daarnaast recyclebaar.

De duurzame foliezak breekt zo'n 5% tot 15% sneller af in de eerste 30 dagen en is binnen vijf jaar volledig afgebroken tegenover de gebruikelijke cyclus van 1.000 jaar. 

De zak wordt biologisch afgebroken op vuilnisbelten en in oceanen waar het dient als voedselbron voor microben. Het toegevoegde biologische Eco-One stelt microben in staat om het plastic te verteren. Deze 'waarschuwen' vervolgens andere microben, waarna zij zich gezamenlijk tegoed doen aan de polymeren, waardoor de chemische verbindingen in het plastic product nog sneller afgebroken worden. De zak ontbindt in methaan, koolstof en inerte humus (dat de bodem verrijkt). Zowel het methaan als de humus kunnen worden opgevangen en dienen als hernieuwbare energiebron. Deze technologie werd door Midori-Bio geïntroduceerd en is nieuw op de markt voor Red Prince.  

De familie Botden is eigenaar van het bedrijf Blue Mountain Fruit, dat de Red Prince-appelen teelt.  

Mogelijkheid tot recyclen
De zak is daarnaast recyclebaar. Voor de zak wordt gebruik gemaakt van de nieuwe HiC-technologie die het mogelijk maakt om een zak van helder plastic te vervaardigen die toch recyclebaar is (#2). Blue Mountain Fruit laat weten dat zij waarschijnlijk het eerste bedrijf in Canada is dat deze technologie op de markt brengt. Het product is anders dan traditioneel plastic dat water- en luchtdicht is en waarvan de polymeren niet snel kunnen worden afgebroken en eeuwenlang in het milieu aanwezig blijven. 

Na de oogst worden de Red Prince-appelen naar koelcellen gebracht

De appelen zullen ook los verkocht blijven worden, nadat ze de markt halverwege de Canadese winter op de markt komen. Na de oogst worden de Red Prince-appelen naar koelcellen gebracht waar ze als een goede wijn worden bewaard tot in het nieuwe jaar. Terwijl de appelen rusten, komen zij nog beter op smaak. 

Voor meer informatie: 
Blue Mountain Fruit Company
Tel: 519-599-2125
info@redprinceapple.ca
http://bluemountainfruitcompany.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven