Nog wel problemen met invoer pootaardappelen

Noord-Ierland: invoer van consumptieaardappelen veiliggesteld

Carla Lockhart en Ian Paisley jr., beiden afgevaardigden van de Noord-Ierse Democratische Unionistische Partij, hebben bevestigd dat de invoer van consumptieaardappelen na 1 januari kan worden voortgezet.

"Vanwege het protocol dat ons in Noord-Ierland is opgelegd, zijn we geconfronteerd met het vooruitzicht dat de aardappelvoorraden massaal zouden worden aangetast. Dit zou gevolgen hebben voor de aardappelen die velen dagelijks consumeren en die worden gebruikt door frituurbedrijven in heel Noord-Ierland," is in een verklaring van de politieke partij te lezen.

"In reactie op het verbod op deze aardappelen hebben we actief samengewerkt met de regering en met de betrokkenen. Wij zijn verheugd over de vooruitgang en de bevestiging dat er een oplossing is gevonden die het mogelijk maakt dat deze aardappelen Noord-Ierland blijven binnenkomen. Er is nog wel steeds een probleem met pootaardappelen en deze kunnen momenteel niet vanaf 1 januari in Noord-Ierland worden geïmporteerd. Wij zullen samen met de minister blijven werken aan een oplossing hiervoor," eindigt de verklaring.

Bron: farminglife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven