Innovatie Noorwegen breidt subsidiebudget groenten en fruit in 2021 uit van € 7 naar € 12 miljoen

Innovatie Noorwegen (Innovasjon Norge), een staatsbedrijf dat ieder jaar in de provincies de subsidies uitkeert, stelt dit jaar een budget van zo’n € 60 miljoen (622 miljoen NOK) beschikbaar voor de landbouw. Dat is meer dan vorig jaar, toen er voor zo’n € 57 miljoen (587 miljoen NOK) aan subsidies werd toegewezen: € 50 miljoen aan de landbouw en € 7 miljoen aan groente en fruit. Dit jaar is het totale budget dus hoger en gaat er meer naar groente en fruit: € 12 miljoen, terwijl voor de overige landbouw € 48 miljoen beschikbaar is.

Kjell Bruvoll, speciaal adviseur van Innovatie Noorwegen: “We hebben boeren en telers vorig najaar gevraagd om tot het nieuwe jaar te wachten met het aanvragen van de investeringssteun, dus momenteel zijn er nog weinig aanvragen. Maar als de interesse net zo groot is als vorig jaar, dan zullen we voor de zomer door het budget heen zijn.”

Kansen op subsidie
Bruvoll: “Om binnen groente en fruit kans te maken op subsidie, moet je een leveringsovereenkomst hebben. Voor vleesproducenten is dat niet nodig, omdat Nortura alles dat geproduceerd wordt, moet accepteren.”

Voor de overige landbouw krijgen nieuwe stallen met melkrobots en projecten om het dierenwelzijn te verbeteren voorrang.

Bron: norsklandbruk.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven