Aanbodtekort doet prijs van Chinese citroenen stijgen

Tongnan, in de Chinese regio Chongqing, met een geografische breedte van 30 graden noord, een gemiddelde jaartemperatuur van 17,9℃, een zure en goed gedraineerde bodem, is een van de drie beroemdste citroenteeltgebieden, samen met Californië in de VS en Sicilië in Italië. Tongnan is ook de regio waar het bedrijf Huida zijn citroenen teelt. "We zijn gevestigd in Tongnan, Chongqing. Onze boomgaard beslaat een oppervlakte van 667 hectare. We telen voornamelijk de citrusvariëteit Eureka. Dit jaar waren de weersomstandigheden niet geweldig, waardoor onze oogst met 30% daalde. Daarom ligt de huidige citroenprijs zo'n 30%-35% hoger dan vorig jaar," zegt Wang, verkoopdirecteur van Huida Lemon Science and Technology Group.

Medewerkers in de verwerkingsfaciliteit van Huida

Het ras Eureka, oorspronkelijk afkomstig uit Californië en een van de meest populaire citroenen op de internationale markt, is prachtig goudkleurig en rijk aan voedingsstoffen. In vergelijking met andere citroenen op de markt is Eureka een vroege citroen met een grote opbrengst. De bomen zijn laag, breed gekroond en bloeien en dragen meerdere keren per jaar vruchten, voornamelijk in het voorjaar en de zomer. Eureka is ook zeer resistent tegen ziekten.

De uitbraak van Covid-19 in het begin van 2020 creëerde een moeilijke markt voor de import en export van fruit, vooral op het gebied van distributie en handenarbeid. "Er zijn verschillende redenen waarom de export vorig jaar te lijden heeft gehad, waaronder de stijgende verzendkosten en de waardestijging van de Chinese munt, die de kostprijs van de exportproducten heeft verhoogd. Deze ontwikkeling vermindert de concurrentiekracht van Chinese producten op de internationale markt. Ondanks deze ontwikkelingen is onze export niet gedaald, maar toegenomen, dankzij de kwaliteit van een uitzonderlijk product en de kracht van ons merk," zegt Wang.

Huida ontwikkelt zich momenteel in een hoog tempo. Naast verse citroenen verkoopt het bedrijf ook vers geperst citroensap, (gevriesdroogde) citroenschijfjes en citroenhoningpasta. Na jaren van ontwikkeling exporteert Huida nu citroenproducten naar meer dan 30 landen, waaronder Rusland en de Filipijnen. In de toekomst wil Huida de samenwerking in Sichuan en Chongqing intensiveren en daar de grootste citroenverwerkingsfabriek van het land gaan bouwen.Voor meer informatie:
De heer Wang
Huida Lemon Science and Technology Co., Ltd.
+86 199 2228 0621
hdguolong@163.com
www.hdlemon.com
WhatsApp: +86 199 2228 0621 
WeChat: +86 199 2228 0621 
whatsup/wechat/Facebook: +86 199 2228 0621


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven