Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Matthias Bartels, FreshField, over de huidige koolmarkt

"Lage prijzen, constante verkoop en een trage exportmarkt"

De afzet van kool gaat in de Duitse regio Dithmarschen op volle toeren door. De verkoop in de foodretailsector was in de aanloop naar Kerstmis bijzonder goed, maar de prijzen zijn al maandenlang zeer laag. "Ook de export naar de Oost-Europese regio vindt nauwelijks plaats," zegt Matthias Bartels, salesmanager bij FreshField.

Vooral rode kool is tijdens de kerstperiode een onmisbaar item in de Duitse keuken. "We hebben in dit coronajaar behoorlijke hoeveelheden rode kool kunnen verkopen. Savooiekool en witte kool werden ook met Kerst goed verkocht, dus de verkoopcampagnes in de handel werkten duidelijk goed," aldus Bartels. Alles bij elkaar is de verkoop gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Rechts: Een blik in het magazijn van FreshField

Dit betekende ook het einde van een spannend jaar vol uitdagingen voor de koolsector. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar had de consument zich meer en meer gericht op klassieke bewaarproducten, waaronder koolgroenten. "Dit positieve effect van de pandemie hebben wij als handelaren echter maar kort gevoeld, waarna de verkoop zich weer normaliseerde. Tijdens de tweede lockdown is er geen sprake meer van hamsteren. Voor ons is het echter des te belangrijker dat de promoties in de foodretail werken en dat doen ze ook."

Slappe exportmarkt
"In tegenstelling tot andere jaren is de exportmarkt vrijwel tot stilstand gekomen," aldus Bartels. "Normaal gesproken exporteren we in deze tijd van het jaar behoorlijke hoeveelheden naar Oost-Europa. Maar zelfs daar is er op dit moment meer dan genoeg product op voorraad. Er is een merkbaar overaanbod in de Europese koolsector."

De ervaren koolhandelaar verwacht de komende weken ook weinig beweging op de markt. "Ik denk dat de verkoop goed zal blijven tegen stabiele, lage prijzen. Wat de prijzen betreft hebben we voorlopig onze pijndrempel bereikt. Ik verwacht ook geen heropleving van de export op dit moment," besluit Bartels.

Voor meer informatie:
Matthias Bartels
FreshField Handelsgesellschaft mbH & Co. KG
An der B5 Nr. 22
25709 Helse / Dithmarschen, Duitsland
+49 4851 956 965 0
+49 171  69 20 882
Info@freshfield.sh
matthias@freshcoast.de
www.freshfield.sh


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven