Sainsbury's verhoogt winstvooruitzichten na uitstekende kerst

Britse Asda dringt er bij klanten op aan niet te hamsteren
De Britse supermarktketen Asda drong er bij haar klanten op aan om bewust te winkelen en niet meer te kopen dan ze normaal gesproken zouden doen na de introductie van nieuwe Covid-19-lockdowns in het VK. Asda, de derde grootste Britse supermarktketen na marktleiders Tesco en Sainsbury's, liet weten dat het een sterk productaanbod had in zijn winkels en depots en dat zijn personeel de klok rond aan het werk was om de schappen gevuld te houden.
Bron: reuters.com 

VK: Sainsbury's verhoogt winstvooruitzichten na uitstekende kerst
De Britse supermarktketen Sainsbury's heeft zijn winstprognose voor het hele jaar verhoogd, omdat het sterke handel in het kerstkwartaal kon melden en profiteerde van de Covid-19-maatregelen, waardoor mensen thuis bleven eten en drinken. Sainsbury's, de grootste supermarktketen van Groot-Brittannië na Tesco, zei dat de verkoop, exclusief brandstof, in de loop van de 15 weken tot 2 januari (het fiscale derde kwartaal) met 8,6% toe is genomen. Na een tariefverlaging van € 453 mln bij te stellen, verwacht het bedrijf een onderliggende winst vóór belastingen van ten minste €364 mln in het jaar tot maart 2021 te kunnen rapporteren. Dat is boven een raming van vorige maand van minstens € 289 mln, hoewel onder de € 647 mln van vorig jaar.
Bron: reuters.com 

Ierland: Brexit-vertragingen veroorzaken lege AGF-schappen bij M&S in Dublin
De Britse retailer Marks & Spencer zei dat de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie vorige week verantwoordelijk was voor bijna lege schappen voor versproducten in sommige van zijn Ierse winkels. De schappen met groenten en fruit en sommige verse kant-en-klare maaltijden waren bijna leeg in een winkel van Marks & Spencer in Dublin. Foto's die journalisten op Twitter plaatsten lieten soortgelijke situaties zien in ten minste twee andere winkels van Marks & Spencer in Dublin. Verschillende andere supermarkten in de stad hadden hun schappen vol met verse groenten en fruit.
Bron: reuters.com 

Enkele dagen na Brexit zijn veel producten uit Sainsbury’s in Noord-Ierland verdwenen en vervangen door het Spar merk
Enkele dagen nadat de staatssecretaris heeft verklaard "dat er geen Ierse Zee-grens bestaat", verdwijnen er in Noord-Ierland tientallen, en mogelijk honderden, producten uit de schappen van de supermarkten vanwege die nieuwe grens. Sainsbury's heeft de hoogst ongebruikelijke stap genomen om de merkproducten van een concurrerende supermarkt te gebruiken om te voorkomen dat er lege schappen in de Noord-Ierse winkels verschijnen door een deal te sluiten met Spar in Noord-Ierland om een aantal van hun producten in te slaan.
Bron: newsletter.co.uk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven