De watermeloenradijs: zowel radijs als wortelgroenten

Wie heeft er gehoord van de watermeloenradijs? De mensen die het kennen vinden het geweldig dat het een radijs en een wortelgroenten is; het is afgeleid van de vergeten groentensoort Chinese Daikon radijs. De watermeloenradijs lijkt op het fruit waarnaar hij vernoemd is: de watermeloen.

Met een witte en groene schil en een roze middenstuk is de watermeloenradijs zeker niet te verwarren met een stuk watermeloen, maar de gelijkenis is zeker schilderachtig en natuurlijk, Insta-waardig.

Ondanks zijn naam smaakt de watermeloenradijs niet naar watermeloen. Hij ontleent zijn naam gewoon aan zijn fysieke verschijning.

Zoals eerder vermeld zijn watermeloenradijzen wortelgroenten. De bladeren zijn rijk aan vitaminen, terwijl de radijs zelf een goede bron van calcium is, volgens de Organic Authority. Radijs bevat ook sporen van riboflavine, niacine, vitamine B-6, vitamine K, magnesium, zink, fosfor, koper, mangaan en natrium, volgens Healthline. Het is bewezen dat radijs de bloeddruk verlaagt, kanker bestrijdt, stress vermindert en het zou maagzweren en -ontstekingen voorkomen.

Bron: greenmatters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven