Winnaar van de 9e jaarlijkse "Snack Contest"

Groentesnacks verpakt in kubus vorm

Snackmerk Calbee uit Japan staat bekend om zijn brede assortiment van aardappelchips, aardappel sticksnacks zoals Jagabee en Jagarico, en hun Kappa Ebisen garnalen-crackers. Sinds 2011 wordt er jaarlijks een "Snack Contest" gehouden, waarbij op zoek wordt gegaan naar ideeën van kinderen over verschillende thema's. In 2019 was het thema: gezonde snacks met plantaardige ingrediënten. Het duurde meer dan een jaar van onderzoek en ontwikkeling, maar de winnaar van de 9e "Snack Contest" zal vanaf donderdag in beperkte hoeveelheden in de online-winkel van Calbee te koop zijn.

De winnende inzending, genaamd koro koro vejitaburu (Coro Coro Vegetable), ingediend door een basisschoolleerling, is een verzameling van kubusvormige snacks van verschillende plantaardige smaken, samen gestapeld om een grotere kubus te vormen.

De uiteindelijke winnaar werd bepaald door de medewerkers van Calbee zelf. De directie van Calbee vond het winnende concept een uniek idee in lijn met het thema van de wedstrijd.

Volgens japantoday.com waren er verschillende uitdagingen bij de ontwikkeling van de groentensnack om er een leuk product voor kinderen van te maken. Calbee vormde een projectteam dat de textuur en de ingrediënten onderzocht. Ook voerde het team meer dan 100 proeven uit voordat het eindproduct werd bepaald. Het handmatig stapelen van kubusvormige snacks bleek geen gemakkelijke opdracht, maar Calbee heeft een speciale lay-out bedacht om het eindproduct er aantrekkelijk uit te laten zien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven