Mike de Koster, WDK Onions:

"Uienhandel van hollen naar stilstaan"

Tholen - Na weken met een gigantische uienexport is de vraag naar Hollandse uien momenteel een stuk rustiger. "Het contrast is wel heel groot, we gaan echt van vol gas naar bijna niks en dat valt wel even tegen", constateert Mike de Koster van uiensorteer- en pakstation WDK Onions uit Kwadendamme.


Piet en Mike de Koster

"Tegelijkertijd past het wel in het beeld van de laatste jaren dat het na Sinterklaas een stuk rustiger wordt. Dan zijn richting het nieuwe jaar de aankomsten minder gunstig, komen de prijzen wat onder druk te staan en wordt het een stuk taaier om te handelen. De markt is echt zoekende", zegt Mike.

"Tegelijkertijd moeten we niet negatief zijn. Er zijn verschrikkelijk veel uien weg gegaan en we hebben geen overvloed aan uien dit seizoen.  We hebben nu toch nieuwe bestemmingen nodig om de rest van de uien heen te krijgen. Het mooie aan de uienhandel is dat je er soms verbaasd van staat waar de vraag opeens vandaan komt. Hopelijk komt er snel meer vraag uit Oost-Europa, waar de geluiden zijn dat de kwaliteit minder is."

"Vastigheid in de prijzen is er nauwelijks. Gemiddeld genomen liggen de baalprijzen tussen de 20 en 25 cent. Hopelijk kunnen we dit een beetje stabiel houden. Kwalitatief zien de uien er over het algemeen goed uit. De vraag is wat de voorraden in de cellen gaan doen, of die goed bespoten zijn voor de houdbaarheid."

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme (NL)
Tel: +31-(0)113-644270
F: +31-(0)113-644788
M: +31-(0)6-48380272
E: info@wdk-onions.nl 
www.wdk-onions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven