USDA citrus annualrapport

Australische citrusoogst zal met 10% stijgen

Frisse regenbuien hebben de Australische citrusteelt in 2020 goed gedaan en dit zal een aanzienlijk positief effect hebben op de verwachte opbrengsten in 2021. De sinaasappeloogst wordt geraamd op 535.000 ton en de mandarijnenoogst op 175.000 ton, beide ongeveer 10% meer dan in het door de droogte getroffen seizoen 2019/20.

De stijging van de opbrengsten van de sinaasappelteelt zijn naast betere weersomstandigheden ook het gevolg van nieuwe aanplantingen van navel- en bloedsinaasappelen. Daarnaast is het irrigatiesysteem verbeterd waardoor meer irrigatiewater beschikbaar is gekomen. De kosten in de belangrijkste teeltgebieden in Australië zijn daardoor ook gedaald.

De sinaasappelexport wordt geraamd op 195.000 ton, een stijging van 3% ten opzichte van het tevens sterke seizoen in 2019/20, en de export van mandarijnen zal naar verwachting met 29% tot 80.000 ton stijgen.

De citrussector maakt zich echter zorgen over een verwachte verdere vermindering van de beschikbare arbeidskrachten voor de oogst in 2021, een gevolg van de Covid-19-pandemie. De federale en staatsoverheden zijn echter in overleg met vertegenwoordigers van de sector om oplossingen voor dit probleem te vinden.

Klik hier voor meer details.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven