Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Omzet e-commerce met 130% gestegen"

PLUS zet 3,0 miljard euro om in 2020

PLUS heeft 2020 afgesloten met een totale consumentenomzet van 3,0 miljard euro in 53 weken. In 2019 werd in 52 weken 2,6 miljard euro omgezet. De totale omzetgroei bedroeg ruim 14%. De autonome groei over 52 weken was 12%. Het marktaandeel is gestegen van 6,5% naar 6,7%.

De vraag naar e-commerce was in 2020 zeer fors. Klanten die niet naar de supermarkt konden of wilden, bestelden massaal hun boodschappen online. Dit zorgde bij PLUS voor een e-commerce omzetstijging van ruim 130%. Door flexibel in te spelen op deze sterke behoefte heeft PLUS niet alleen bestaande, maar ook veel nieuwe klanten kunnen bedienen.

In 2020 is PLUS gestart met de bouw van het nieuwe centrale en gemechaniseerde distributiecentrum in Oss. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en wordt er gewerkt aan het wind- en waterdicht maken van het pand. De bouw loopt op schema om het nieuwe distributiecentrum eind 2022 of begin 2023 in gebruik te nemen.

Bron: PLUS

Publicatiedatum: