Licht en geluidsoverlast rond nieuwe pand FLE

Droom van Chris Hans van der Hout loopt uit op nachtmerrie

Hoewel Freight Line Europe zijn zaakjes dik in orde lijkt te hebben met de voorbereidingen voor de brexit ligt dat wat anders als het aankomt op de nieuwe locatie op het Honderdland. Zo begon 2021 voor directeur Chris Hans van der Hout vrij duister. Letterlijk, want de gemeente had het bedrijf verplicht de lichtmasten te verwijderen op het parkeerdek. Deed FLE dat niet, dan konden ze een dwangsom van 20.000 euro verwachten.

Foto met en zonder de lichtmasten op het parkeerdek

Het is niet het enige incident waar FLE sinds de vestiging op het Honderdland mee te maken heeft gehad. Buren klaagden al eerder over de vermeende geluidsoverlast van de koelmotoren en felle verlichting aan de zijkant van het pand. Chris Hans is inmiddels de wanhoop nabij. ,,Ik móet geholpen worden, anders gaat mijn schitterende bedrijf naar de knoppen en komen mijn tweehonderd medewerkers op straat te staan”, zegt Chris Hans ten einde raad tegenover het AD. ,,Maar de instanties die mij zouden moeten helpen, laten me stuk voor stuk in de steek. Sterker nog, ze werken me tegen.”

Vooral het gebruik van verkeerde rekentabellen leidde tot een aantal misverstanden die op hun beurt weer leidde tot ruzie met de buurtbewoners en gesteggel met de gemeente. Maar wat dan de beste oplossing is voor de problemen bij FLE? “Ik denk dat een geluidswal, aangelegd in goed overleg met de omwonenden, de gemeente en de HOC dé oplossing is,” vertelt Chris Hans. “Er komt immers alleen maar meer bedrijvigheid op Honderdland, dus dit is op termijn niet alleen mijn probleem.”

Klik hier voor het interview met Chris Hans van der Hout in het AD

Bronnen: AD, Het Hele Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven