Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HDG Services verder als Fruitify Experts

Tholen - In 2012 bundelden de toenmalige logistieke dienstverlener Mooy Logistics en Expertisebureau HDG | the fruit consultants hun krachten in een nieuwe zusteronderneming HDG Services met als doel de jarenlange ervaring van beide bedrijven te combineren om zo de dienstverlening te kunnen verbreden. De dienstverlening van kwaliteitsinspecties en expertises van het overzeese fruit bleef ook na het faillissement van Mooy in een behoefte voorzien en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van twee naar vijftien medewerkers. Het bedrijf heeft de start van het nieuwe jaar aangegrepen om - nog altijd onder de HDG Survey Group-vlag - door het leven te gaan onder de nieuwe naam: Fruitify Experts.


Leander van Bellen

"Met deze nieuwe naam en moderne uitstraling is veel beter zichtbaar wat onze kernactiviteiten zijn. Daarnaast maken we ook een nadrukkelijk onderscheid van ons zusterbedrijf HDG | the fruit consultants, omdat dit nogal eens verwarrend was voor klanten. We blijven dan ook samenwerken met HDG | the fruit consultants, maar zijn duidelijker zichtbaar onder onze nieuwe naam en uitstraling. We blijven dezelfde activiteiten uitvoeren met hetzelfde team en dezelfde service. Niet voor niets heeft ons logo de vorm van een iris. We zijn de ogen van onze klanten, of dat nou een supermarkt, importeur of overzeese producent is. Dit werk brengt hoge verantwoordelijkheid met zich mee en legt nadruk op een goed onderling vertrouwen tussen ons en onze klanten", vertelt directeur Leander van Bellen, die als Nivre-registerexpert  jarenlange ervaring heeft in de kwaliteitscontroles van groenten en fruit.

De hoofdvestiging van Fruitify Experts is in Ridderkerk, maar het bedrijf heeft ook vestigingen op Hazeldonk en in 's-Gravenzande. Een grote uitdaging voor de toekomst is volgens Leander om voldoende personeel aan te trekken. "Niemand wordt op school opgeleid tot kwaliteitscontroleur, daarom proberen we via sociale media een breder publiek een inkijkje te geven in ons mooie vak. Er zal in de toekomst voldoende fruit blijven binnenkomen om te keuren, maar om te groeien hebben we ook nieuwe aanwas van personeel nodig. Door onze mensen zowel intern als extern op te leiden hebben een mooie mix van junior en senior-medewerkers en hebben we veel kennis in huis. Het ligt in de lijn der verwachting dat retailers met de jaren aan hogere eisen moeten voldoen, waar wij met onze expertise een belangrijkere rol in kunnen spelen. Uiteindelijk willen onze klanten op tijd een goed inhoudelijk kwaliteitsrapport ontvangen."

Als een belangrijke ontwikkeling in de afgelopen jaren noemt Leander dat de import van producten als avocado's en blauwe bessen een grote vlucht heeft genomen. Verder verwacht hij dat de komende jaren de inzet van data steeds belangrijker zal gaan worden. "Dankzij het bij HDG ontwikkelde softwarepakket QC4U hebben we een schat aan data in huis met foto's en beelden. Dat zal voor onze klanten steeds interessanter worden in de toekomst", besluit hij.

Voor meer informatie:
Leander van Bellen
Fruitify Experts
Handelsweg 120
2988 DC  Ridderkerk
Tel: +31 880 242 800
vanbellen@fruitifyexperts.com 
www.fruitifyexperts.com/