Jaarrond kruidenteelt in het hart van Berlijn

ECF Farmsystems gebruikt innovatieve LED-lichtoplossingen van Fluence voor de moderne kruidenteelt in het hart van Berlijn. Als innovatieve stadsboerderij maakt ECF Farm Berlin (ECF Farmsystems) gebruik van technieken voor de verticale teelt van basilicum. Het teeltbedrijf gebruikt ook aquaponics om de gewassen op natuurlijke wijze te bemesten. De kruiden worden verkocht aan Rewe, de op één na grootste supermarktketen van Duitsland.

Minder ruimte, meer productie is het motto bij ECF Farmsystems: uitgebreide lichtoplossingen, van teelt tot glastuinbouw, maken het mogelijk om het hele jaar door uniforme, aromatische basilicumplanten te telen.

Moderne tuinbouw dankzij LED-belichting (foto: Osram)

Stadsteelt van zaad tot eindproduct
VertiCCs, een door ECF Farmsystems ontwikkeld rekkensysteem voor verticale teelt, verhoogt de productie met 35% met dezelfde voetafdruk en een geoptimaliseerde toeleveringsketen van zaad tot eindproduct.

Het systeem zorgt ook voor consistente, uniforme producten. Dit komt https://fluence.science/webinars/ omdat ECF Farmsystems de hele teeltcyclus volledig onder controle heeft met minder plagen en een nauwkeurigere opbrengstprognose. Bovendien is de glastuinbouw dankzij de VYPR-oplossingen niet langer seizoensgebonden, omdat een efficiënte gewasbelichting zorgt voor uniforme planten met een consistente productiviteit, ongeacht het lokale weer.

Met de RAZR-serie van Fluence bereikt ECF Farmsystems een effectievere werking en een productieverhoging van 35% zonder dat er nieuwe constructies of verbouwingen nodig zijn. ECF Farmsystems bespaart belangrijke emissiekosten door uitbreiding van de verticale beplanting, waardoor er niet meer hoeft te worden geïnvesteerd in extra teeltruimte of -faciliteiten. Telen op VertiCCs systemen met RAZR-blootstelling stelt ECF Farmsystems in staat om de gehele groeicyclus te controleren, plagen beter te beheersen en nu de opbrengst nauwkeuriger te berekenen.

De nieuwe RAZR-module zal in januari 2021 beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
fluence.science/webinars
en.ecf-farm.de
www.osram.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven