Nieuwe Europese lockdowns werpen schaduw op Indiase druivenexport

De nieuwe lockdowns in verschillende Europese landen zorgen voor veel onzekerheid voor de export van Indiase druiven, waarvan het seizoen volgende week begint. Het Verenigd Koninkrijk en de landen van de Europese Unie zijn een belangrijke markt voor Indiase druiven vanwege de zekerheid van betaling in deze landen. De Indiase druivenproducenten handelen met zowel supermarkten als de groothandel, waarbij de eerste 60% van de export voor zijn rekening neemt. Bijna 80% van de Indiase export is afkomstig van de druivengaarden in Maharashtra. De druiventelers ontvangen betere prijzen voor de exportdruiven dan voor druiven die voor de binnenlandse markt bestemd zijn.

Jagannath Khapre, voorzitter van Indiase druivenexportvereniging, zei dat de strengere lockdown in het VK een schaduw werpt op het begin van het exportseizoen. "Het seizoen zou moeten beginnen op 15 januari, onze leden hebben bestellingen ontvangen, maar we weten niet hoe het seizoen zal gaan verlopen," vertelde hij aan indianexpress.com.

Gevolgen van de EU-regelgeving voor de export
Afgezien van dit alles maken de exporteurs zich zorgen over de veelvuldige wijziging van de regels. De nationale druivenexportvereniging heeft voorspeld dat de verordening van de Europese Unie inzake Mancozeb van invloed zou zijn op de uitvoer van druiven. De vereniging heeft geëist dat de regering van India de kwestie bij de EU aankaart.

Sahyadri Farmers Producer Company, India's grootste druivenexporterende bedrijf, heeft echter de stap van de EU toegejuicht door te zeggen dat de regulering van Mancozeb de druiventelers ertoe zal aanzetten om meer rendabele gewasbeschermingsmiddelen te gaan gebruiken.

Bron: thehindubusinessline.com
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven