Adidas lanceert sportschoenen van paddenstoelenleer

Adidas heeft aangekondigd dat het een lijn van schoenen ontwikkelt die gemaakt zijn van leer op basis van paddenstoelen. Het nieuwste 'leer' van het bedrijf – gemaakt met behulp van mycelium - sluit aan bij de lijn van diervrije versies van de iconische schoenen van het merk, die eerder dit jaar is gelanceerd als onderdeel van het duurzaamheidsinitiatief.

Het bedrijf heeft gedetailleerd aangegeven hoe dit nieuwe product past in de meer uitgebreide duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf: "Adidas ontwikkelt samen met partners een nieuw materiaal, een puur biologisch leder gemaakt van mycelium, en zal dit gebruiken bij de creatie van schoenen. Daarnaast heeft Adidas zich gecommitteerd aan 'Vier Pfoten', een dierenbeschermingsorganisatie, om bont volledig te weren uit de fabricage van haar producten."


Foto: Adidas

Adidas werkte samen met de biotechnologische start-up Bolt Threads om het paddenstoelenleer te creëren. Paddestoelleerbedrijven als Bolt Threads en Mycoworks beschikken over een indrukwekkende lijst van partnerbedrijven en bekende investeerders - zowel Natalie Portman als John Legend hebben geïnvesteerd - om aan te tonen dat investeren in duurzame oplossingen in de luxueuze sector zeker in de mode is.

Hoewel de nieuwste sportschoenen van Adidas nog moeten worden uitgebracht, kunnen al degenen die hebben beloofd dit nieuwe jaar meer duurzaam en sportief te zullen zijn, zich laten leiden door de wetenschap dat ze niet één, maar twee van hun doelen hebben bereikt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven