Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse kou en acties goed voor vraag belichte trostomaten

Tholen - Maandag is tomatenkweker Verkade Zanddijk in 's-Gravenzande in productie gegaan met Merlice van onder hybride belichting. De eerste oogst is via Haluco inmiddels op de markt.

Het gewas staat er goed op, zo deelt teler Fred Schape. "Ik ben tevreden. De producties zijn al goed op peil en op de foto's vanuit de kas krijgen we veel likes."


De eerste rijpe trossen hangen klaar. Foto's via LinkedIn Haluco

Kou en acties
Ronald van der Knaap van handelshuis Haluco voorziet dat met inmiddels koud weer in Spanje en een stagnerende aanvoer als gevolg daarvan de vraag naar Hollands product goed gaat zijn. "Ook in december was de vraag goed, met ook goede prijzen voor alle belichte tomatensoorten. Tussen de feestdagen kwamen de prijzen voor trostomaten wel onder druk te staan. Op dat moment werd echt de vraag vanuit foodservice en groothandel vanuit heel Europa gemist."

Nadien is de marktsituatie voor belichte trostomaten weer bijge-trokken. "De situatie is aan de beterende hand. De overschotten die waren ontstaan tijdens de feestdagen zijn inmiddels uit de markt. Bovendien zijn voor week 2 en 3 de nodige acties bij verschillende retailers gepland. Daardoor lopen de aantallen beter weg. In het kleinere segment – cocktail, Sunstream, cherrytros – blijven de prijzen vooralsnog stabiel / goed. En nu met de situatie in Spanje verwacht ik ook een positief effect op de vraag naar Hollands product."

Voor meer informatie:
Haluco
www.haluco.nl      

Ronald van der Knaap                                          rkn@haluco.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven