Raming USDA

Europese citrusoogst 2020/21 zal met 7,5% toenemen

In 2020/21 zal de citrusoogst in de Europese Unie naar verwachting met 7,5% j-o-j stijgen tot 11,4 megaton. Gunstige weersomstandig-heden in de belangrijkste citrustelende EU-landen en een opleving ten opzichte van het vorige seizoen vormen de basis voor de verwachte stijging. Het herstel van de EU-productie en de hogere mondiale vraag naar citrus door de coronapandemie kunnen de uitvoer van de EU naar strategische markten stimuleren en de invoer in de EU ontmoedigen. De strategische exportmarkten voor Europese citrus zijn nog steeds Canada, het Midden-Oosten en China, gevolgd door Zwitserland, Noorwegen en Servië.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw verwacht dat de Europese sinaasappeloogst in 2020/21 met 5,6% zal stijgen tot 6,5 megaton. De verwachte uitbreiding van het Italiaanse sinaasappelareaal speelt hierbij een rol. Het totale sinaasappelareaal in Europa zal met 0,8% toenemen tot 281.226 ha.

De raming voor de oogst van mandarijnen komt het komend jaar uit op 3,1 megaton, een verwachte stijging van 10%. Daarnaast raamt USDA dat de citroenteelt in de EU zal stijgen met 11% tot 1,6 megaton. De oogst van grapefruit in de EU zal naar raming gelijk blijven met 96.000 ton.

Bron: USDA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven