Cherrypruimtomaat Lobello sleept voor derde keer Spaanse “Smaak van het Jaar”-prijs in de wacht

De cherrypruimtomaat Lobello, geteeld en op de markt gebracht door Caparrós Nature, is voor het derde achtereenvolgende jaar bekroond met de Spaanse “Smaak van het Jaar”-prijs, een onderscheiding die wordt toegekend aan voedingsmiddelen en dranken met een uitzonderlijke smaak. Ook in 2019 en 2020 behaalde deze tomaat al de eerste prijs, waaruit blijkt dat dit premiumproduct in hoog aanzien staat in de Spaanse AGF-sector.

De prijs wordt uitgereikt door consumenten die deelnemen aan speciaal georganiseerde blinde proeverijen in Consumolab, het studiecentrum van de groep Ainia, dat zich toelegt op onderzoek naar consumentenvoorkeuren. Bij de proeven, zo legt Grupo Caparrós uit, worden de producten blind gepresenteerd, zonder merkidentificatie of verpakking. Elk product wordt beoordeeld op basis van vijf criteria: smaak, uiterlijk, geur, textuur en algemene tevredenheid van de consument. Elke consument beschrijft ook zijn perceptie van het geteste product.

De erkenning die de consument voor het derde jaar op rij aan de Lobello-tomaat schenkt, bevestigt eens te meer de toewijding van Caparrós aan de teelt van groenten en fruit die goed in de markt liggen, zo laat het bedrijf uit Almería weten. “Al meer dan een decennium zijn we constant op zoek naar smaak en kwaliteit in onze producten. We breiden steeds ons assortiment hoogwaardige verse producten uit, waarbij we onze premiumproducten onder het merk La Gergaleña op de markt brengen”, zo luidt het.

Bron: ideal.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven