Blauwe bessen grootste kanshebbers voor Ethiopische agrarische sector

Nuradin Osman is de oprichter en directeur van Grosso Foods, een op Afrika gericht agribedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Volgens Osman zijn de teelt van blauwe bessen en de productie van zonnebloemolie twee van de grootste mogelijkheden voor de agrarische sector in Ethiopië.

"De groeiende wereldwijde vraag naar blauwe bessen biedt een enorme kans voor Ethiopië," aldus Osman tijdens het African Agri Council's Investment Food Forum 2020. De vrachtdivisie van Ethiopian Airlines biedt een groot aantal verbindingen naar alle uithoeken van de wereld, waardoor deze Oost-Afrikaanse natie een goede uitvalsbasis is voor de export van blauwe bessen.

Osman benadrukte verder de mogelijkheid om zonnebloemen te telen en deze te verwerken tot zonnebloemolie. Hoewel zonnebloemolie wordt gebruikt om te koken op het Afrikaanse continent, zegt Osman dat het niet op grote schaal wordt verhandeld tussen Afrikaanse landen.

De Ethiopische regering hoopt de binnenlandse verwerkende sector van het land te stimuleren en heeft verschillende investeringsstimulansen geïntroduceerd.

Bron: howwemadeitinafrica.com
Bron foto: Dreamtime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven