"Bessen zitten in ons DNA"

Robbert Leisink, Maxim De Roeck en Kevin Smedts starten Fruitful BV

Tholen - Vanaf 1 januari is Europa een nieuwe zachtfruitspecialist rijker: Fruitful BV. Robbert Leisink, Maxim De Roeck Kevin Smedts zijn weliswaar nog jong, maar allen de laatste jaren in de sector werkzaam, waardoor ze gezamenlijk zo'n 20 jaar bessenervaring herbergen. "Dat is ook onze kracht. Veel bedrijven zien de groei van het zachtfruitassortiment en proberen daar een graantje uit mee te pikken, terwijl het niet hun hoofdactiviteit is. Wij durven te stellen dat we een dedicated bessenspecialist zijn! Voor Fruitful is zachtfruit geen nice to have-branche, maar het vormt de basis van ons DNA!"


Robbert Leisink, Maxim De Roeck en Kevin Smedts

"2020 is een bijzonder jaar geweest voor iedereen, vol verrassingen, maar ook met de nodige kansen. Wij hebben dit speciale jaar gebruikt om in alle stilte een nieuwe bessenspecialist te creëren. Als jong bedrijf is onze hoofddoelstelling het creëren van toegevoegde waarde voor zowel teler als eindklant. Toegevoegde waarde op het gebied van continuïteit en betrouwbaarheid op productniveau, maar ook op het gebied van verpakkingsinnovatie en een competitieve price-and-sale-aanpak. Dit zijn de kernwaarden die we willen bieden door vraag en aanbod te combineren en daarmee onze telers te ondersteunen en onze klanten te bedienen met een twaalf maanden non stop supply", vertelt Maxim.

"Vanuit Fresh Park Venlo in Venlo zijn we gevestigd op een strategische locatie om onze klanten te bedienen. We richten ons daarbij zowel op de Europese retail als groothandel. Daarbij maken we gebruik van de dienstverlening van Berry Packing Services, dat op haar moderne sorteerlocatie zeven state-of-the-art verpakkingslijnen heeft staan, waardoor we in meer dan twintig verschillende verpakkingen volledig op maat en wens van de eindklant kunnen verpakken", vertelt Robbert.

Hoewel Fruitful het hele zachtfruitassortiment verkoopt worden de blauwe bessen met een hoofdletter B geschreven. "We hebben ons netwerk in elk vooraanstaand bessenproducerend land ter wereld en hebben telers in Nederland, Duitsland, Marokko, Peru, Chili en Zuid-Afrika aan ons gebonden. Onze kracht is dat we permanent in contact staan met zowel lokale als buitenlandse telers om continu een dagvers product te kunnen aanleveren", aldus Kevin.

"Daarbij komt onze achtergrond in de bessensector goed van pas. Veel klanten zijn niet meer op zoek naar een blauwe bes, maar specifiek naar de betere variëteiten. Daar spelen we op in. Momenteel krijgen we blauwe bessen aangevoerd vanuit Chili en vanaf week 4/5 zullen de eerste blauwe bessen uit Marokko weer arriveren", besluit Robbert. "Onze kracht is onze flexibiliteit. Klantenservice is hier geen afdeling, maar een houding. Door snel te handelen en ad-hoc zaken voor onze klanten te organiseren, hopen we een sterke reputatie op te bouwen bij onze telers en klanten!"

Voor meer informatie:
Robbert Leisink / Maxim De Roeck / Kevin Smedts
Fruitful BV
Venrayseweg 106B
5928 RH Venlo
Robbert@fruitfulbv.com 
Maxim@fruitfulbv.com 
Kevin@fruitfulbv.com  
www.fruitfulbv.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven