Verkoop uit de loods is redding voor Koos Prins Groenten en Fruit

Tholen – De verkoop vanuit de loods in Winterswijk is de redding voor Koos Prins Groenten en Fruit. Corona heeft het bedrijf een flinke tik uitgedeeld maar gelukkig compenseert het nieuwe verkooppunt een deel van de verliezen. De groente- en fruithandelaar mist veel inkomsten doordat horecaleveranties zijn weggevallen. Ook doet de handelaar veel zaken op Duitse markten die nu stilliggen en is het aantal Duitse toeristen dat gewoonlijk naar de Winterswijkse markt komt een stuk minder dan anders.

Met de verkoop uit de loods én op de markt in het grensplaatsje Winterswijk ‘beconcurreert’ Koos Prins Groenten en Fruit zichzelf. Er is geen AGF-winkel in het dorp en daardoor zijn ze het enige specialistische verkooppunt voor AGF. Sinds de corona-uitbraak is met de gemeente afgesproken dat Koos Prins in de hal op het industrieterrein een verkooppunt mag exploiteren. Gemeente Winterswijk besloot na de eerste lockdown gedurende een aantal weken de markten af te lasten omdat ze bang waren voor extra toeloop van Duitse dagjesmensen. Dat viel net samen met het hoogseizoen wanneer er een topverkoop is door extra verkopen van aardbeien en asperges.

 

 

“Ik ben meteen met dit plan naar de gemeente gestapt en binnen een dag heeft de gemeente mijn aanvraag gehonoreerd. Daar ben ik heel dankbaar voor. De gemeente vond het een goed idee om de mensen te spreiden over meerdere verkooppunten en daardoor mocht ik ook toen de markten in Winterswijk weer open gingen vanuit de hal blijven verkopen. Zo heb ik een deel van de verliezen goed kunnen maken en het personeel kunnen behouden. Die hebben mijn zaak helpen groot te maken en ik doe er alles aan om hen te behouden”, vertelt eigenaar Koos Prins. 

Koos Prins Groenten en Fruit is een begrip in de achterhoek met markten in Didam, Aalten, Groenlo, twee keer per week in Doetinchem en ook tweemaal in Winterswijk. Daarnaast is er verkoop aan diverse horecagelegenheden. Koos Prins Groenten en Fruit  schafte als een van de eerste markthandelaren een koeling aan voor op de markt en investeerden in een eigen aspergeschil machine. Ook verkopen ze meer dan dertig soorten rauwkost en gesneden fruit.

Het nieuwe verkooppunt is geheel coronaproof opgezet en trekt nieuw publiek dat gemiddeld meer groenten en fruit koopt. “Ik denk dat 90 procent van de klanten nieuw is en niet op de markten komt. Mensen vinden het prettig om hier in te kopen omdat er alle ruimte is. De mensen kunnen op 5 meter afstand hun auto parkeren. Begin december wilde de gemeente het verkooppunt in de hal sluiten maar heel veel mensen hebben toen bij de gemeente geprotesteerd en is het besluit uitgesteld. Morgen ga ik weer op gesprek en hoop dat we het nog een paar maanden kunnen rekken, want dit verkooppunt is wel de redding voor mijn bedrijf en personeel.”

Koos Prins Groenten en Fruit
Koningsweg 40, 7102 DV Winterswijk
T: 0543 515 387
info@koosprins.nl  
@Koos Prins Groenten en Fruit


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven