Roland Wirth, Frigotec Kälte- und Verfahrenstechnik:

"Softripe is meer dan een alternatief voor coatingprocessen"

Een buitengewoon jaar is ten einde gekomen. Op veel plaatsen kijken bedrijven terug op een turbulent jaar, waarin de coronapandemie een aantal uitdagingen met zich meebracht. Voor het Duitse Frigotec Kälte- und Verfahrenstechnik is het jaar desondanks succesvol afgesloten en kijkt directeur Roland Wirth positief naar de toekomst.

Roland Wirth (r) was met zijn collega's beschikbaar voor een gesprek tijdens DOGK 2020.

"Ondanks de coronabeperkingen was 2020 een succesvol jaar voor ons en werd de marketing van onze innovatieve Softripe-technologie voortgezet. Als gevolg daarvan werden er nog meer Softripe-projecten gerealiseerd in het VK en Nederland," aldus Wirth. Naast dit alles was het bedrijf ook blij met de Cooling Industry Award 2020: "Samen met een Britse klant en distributiepartner wonnen we in de categorie 'Environmental Collaboration of the Year'. We waren ook verrast om een 'highly commended-award' te ontvangen bij de 'World Refrigeration Day Cold Chain Innovation Award'.

Frigotec Kälte- und Verfahrenstechnik en de eigen Softripe-technologie maken furore op internationaal niveau. In het afgelopen jaar waren er dan ook enkele beperkingen: "Een aantal internationale projecten, die begin 2020 werden opgezet, moesten volledig worden stopgezet. Maar door de meest recente Softripe-projecten hebben we kunnen zien hoe belangrijk en doorslaggevend de praktische toepassing van deze technologie is, want uiteindelijk is het resultaat van de maturiteit het meest overtuigend."

Hoewel Covid-19 de internationale marketing voorlopig heeft belemmerd, zouden de voor 2021 geplande projecten in Europa en ook overzee en Azië de kloof moeten dichten: "De fruitmarkt zoekt naar oplossingen om de kwaliteit en duurzaamheid te verbeteren. Twee benaderingen komen naar voren: Coatingprocessen om bestaand fruit en rijpheidskwaliteiten te behouden, en Softripe. Het belangrijkste verschil met Softripe is dat de rijping van het fruit op een optimale biologische manier wordt uitgevoerd, zodat het fruit op een nieuw kwaliteitsniveau wordt gebracht en er tegelijkertijd een natuurlijke afdichting wordt bereikt. In het geval van de avocado worden bijvoorbeeld vocht en oliën in de schil verrijkt. Coatingprocessen zijn post-rijping behandelingsmethoden en lossen geen problemen van slechte vruchtrijping en inconsistenties op."

Softripe is een merk van Frigotec en was op de Fruit Logistica 2020 vertegenwoordigd met een eigen stand en team.

Exoten blijven de belangrijkste productlijn voor de technologie. "Door de extreme kwaliteitsverbeteringen in de avocadorijping was de vraag en de belangstelling voor exoten bijzonder groot. Tegelijkertijd worden nu de eerste mango's in Europa gerijpt, zodat we ook hier de uitstekende voordelen van Softripe in de praktijk kunnen laten zien." Deze koers wordt volgend jaar voortgezet: "Met het groeiende succes en de aandacht voor avocado en mango en hun kwaliteitsverschillen zullen ook de Softripe-gerijpte bananen meer in de belangstelling komen te staan."

"Softripe brengt de rijping van het fruit en de fruitkwaliteiten naar een nieuw, hoger niveau." Bij elke nieuwe plant worden optimalisaties in de hard- en software verwerkt. Hierdoor kunnen we de rijpingskwaliteit en -consistentie nog verder verbeteren. Het niveau van de geproduceerde vruchtrijpingskwaliteit zal dus ook in de toekomst blijven stijgen," zegt Wirth.

En natuurlijk zullen ook andere fruitsoorten voor de rijping worden aangepakt: "Voor veel andere fruitsoorten is het kwaliteitsniveau qua rijpheid, smaak, homogeniteit en houdbaarheid niet bevredigend. Daarom willen we in 2021 de Softripe-kwaliteitsvoordelen op andere vruchten bewijzen: Deze omvatten vooral kiwi's, steenfruit, peren en kaki’s."

Voor meer informatie:
Roland Wirth
Frigotec GmbH 
info@frigotec.de
www.softripe.com
www.frigotec.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven