Gewasbeschermingsmiddel Ovitex beschikbaar op verzoek van de NFO

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft er opnieuw voor gezorgd dat fruittelers het komende teeltseizoen insecten op een geïntegreerde wijze kunnen bestrijden. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op 31 december 2020 de door de NFO aangevraagde vrijstellingen van Ovitex goedgekeurd. Ovitex is de basis voor een geïntegreerde plaagbestrijding. De NFO vindt het noodzakelijk dat er een effectief middelenpakket beschikbaar is voor een geïntegreerde plaagbestrijding. Dit is een topprioriteit van de NFO.

Ovitex, op basis van paraffine olie, is toegestaan in de teelt van peer, appel en de onbedekte teelt van bessen. De vrijstelling begint op 15 januari 2021 en loopt door tot en met 30 april 2021. Ovitex is niet vrij verkrijgbaar, maar onder gecontroleerde distributie.

De inzet van de NFO is om zo snel als mogelijk een reguliere toelating te realiseren voor een middel op basis van paraffine olie. Dit is nodig zodat fruittelers een optimale geïntegreerde  gewasbeschermings-strategie kunnen uitvoeren.

Bron: NFO 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven