Egypte hoopt met verbeterde kwaliteitscontrole zijn toppositie van sinaasappelexporteur veilig te stellen

Egypte wil dit seizoen een tweede grote sinaasappeloogst binnenhalen om zijn positie als grootste exporteur van citrus ter wereld te behouden. Het land heeft de afgelopen tien jaar zijn citrusteelt snel uitgebreid. Vorig jaar werden er nog eens 10% extra sinaasappelbomen aangeplant, wat Egypte een voorsprong gaf op zijn belangrijkste concurrent Spanje in de exportmarkt, met ongeveer 1,7 miljoen ton verscheepte sinaasappelen.

Tuinbouwproducten zijn een van de grootste exportsectoren van Egypte, maar kwaliteitsproblemen hebben in het verleden geleid tot het verlies van belangrijke afnemers. De Wereldbank schat dat Egypte slechts 30% tot 40% van zijn exportpotentieel voor belangrijke tuinbouwproducten realiseert en dat ongeveer 8,1 miljard euro aan voedselexport onbenut blijft.

"Het onderhouden van contact met de buurlanden en andere landen, zodat we onze export op een meer kwalitatief niveau kunnen verhogen en ons verbinden aan de hoogste kwaliteitsnormen voor onze exportproducten zijn belangrijke punten waar we aan werken," zei de woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Mohamed El-Qersh, toen hem werd gevraagd hoe Egypte hoopt voorop te blijven lopen.

Bron: in.reuters.com
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven