Zeewier op koers om hét superfood van 2021 te worden

Waitrose laat weten dat zeewier op koers ligt om hét must-have ingrediënt van 2021 te worden met een verkoop die met 23% is gestegen tegenover vorig jaar en met maar liefst 71% ten opzichte van 2018.

Dit smaakvolle en veelzijdige ingrediënt is hard op weg om een vast item te worden in de voorraadkast van hobbykoks. Het kan worden gebruikt als aromatische smaakmaker in noedelgerechten of voor het bereiden van een heerlijke salade of dressing met umamismaak. 

Klanten raadplegen Waitrose.com om inspiratie op te doen, waarbij de zoekterm 'zeewier' 141% vaker werd gebruikt dan vorig jaar en de term knapperig zeewier' 18% vaker. 

Naast het feit dat het meer diepte geeft aan de smaak van gerechten bezit zeewier ook een groot aantal gezondheidsvoordelen. In een onlangs verschenen artikel in Waitrose Health Magazine werd aandacht besteed aan het feit dat zeewier in studie uit het Journal of Applied Phycology and Marine Drug in verband werd gebracht met een lager cholesterolgehalte en bloedstolling en het behoud van een gezonde bloeddruk. 

"Zeewier is een bron van jodium dat de werking van de schildklier en cognitieve functies ondersteund," legt Anna Daniels van de British Dietetic Association (@TheDietitian) aan Waitrose uit. "Het rijke voedingsprofiel omvat onder meer koolhydraten, vezels en proteïne, evenals ijzer, B-vitaminen, mangaan, koper, vitamine A, C, E en K, zink, kalium en magnesium. Voor veganisten is het een goede bron van aminozuren, kalk en essentiële omega 3-vetzuren."

Jenna Doran-Twyford, inkoper Cooks' Ingredients bij Waitrose: "Zeewier is een uiterst veelzijdig ingrediënt en het is geweldig dat klanten zich hier steeds bewuster van worden. We merken dat klanten meer willen weten over de voedingswaarde van hetgeen zij eten en ook wat meer experimenteren in de keuken. We verwachten dan ook dat de populariteit van zeewier zal blijven groeien en ons Cooks' Ingredients-assortiment is erop gericht om thuiskoks kennis te laten maken met nieuwe en spannende culinaire trends. We zijn erg blij dat ze zeewier zo snel hebben omarmd."

In het meest recente Waitrose Food and Drink Report is te lezen dat de invloed van Aziatische ingrediënten steeds duidelijker wordt en dat Aziatische basisproducten de snelst groeiende categorie binnen het Cooks' Ingredients zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven