Willem de Boer, W. de Boer & Zn:

"Er gaat momenteel nauwelijks peen weg voor export"

Tholen - "Normaal is in de peenhandel een gevleugelde uitspraak: 'We wachten tot Berlijn geweest is'. Maar nu de beurs is uitgesteld, hoop ik dat de vraag sneller op gang komt", vertelt Willem de Boer van W. de Boer & Zn uit Westwoud, dat zich richt op het wassen, sorteren, lezen, polijsten, verpakken en exporteren van winterpeen en rode bieten.

"We hebben namelijk geen moer te doen. Anders gaan er voor Kerst nog wel eens veertig tot vijftig vrachtjes per dag naar Polen toe. Nu moesten we het doen met een enkele vracht naar Tsjechië", vertelt Willem. "Het is bekend dat we dit jaar in Nederland minder peen hebben geoogst, maar tot nu toe is er ook nog nauwelijks volume weg gegaan. Daarbij valt het seizoen ook kwalitatief niet mee."

"Blijkbaar is er in Europa lokaal nog te veel product beschikbaar en dan wordt het lastig om de Hollandse peen te exporteren. In Polen kosten de wortelen nu 10 cent per kilo, maar bij ons 20. Wij kunnen niet voor een dubbeltje leveren, simpel zat. Hopelijk gaat de horeca weer rap open. Zeker in het buitenland zorgen die anders toch wel voor een flinke afname en de nodige stemming. Nu is dit nooit de drukste periode, maar het moet wel een keer op gang gaan komen."

Voor meer informatie:
W. de Boer & Zn
Willem de Boer
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
Mob: 06-12438991
willem@deboerwestwoud.nl 
www.deboerwestwoud.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven