Wibo van den Ende, Vita Optima:

"Aanvoer Zuid-Afrikaanse druiven blijft achter bij de verwachtingen"

Tholen - Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen is dit jaar wat rommelig van start gegaan. "De verwachtingen waren hooggespannen, maar de verwachte extra producties zien we momenteel nog niet naar Europa komen", vertelt Wibo van den Ende van Vita Optima uit Bleiswijk.

"Zoals bekend ging het Zuid-Afrikaanse seizoen later van start. De volumes die anders in week 51/52 arriveren, zien we nu in week 53/1 op de markt komen. Door de regenbuien liggen de producties per hectare in de Noordkaap een stuk lager en daarbij oogt het fruit door deze omstandigheden ook wat onregelmatiger van vorm", aldus Wibo.

Hij verwacht dat de productie in het noorden van Zuid-Afrika dan ook vrij snel zal aflopen in verband met de regenval. "Het seizoen vanuit de Westkaap gaat voorlopig nog wel even door. Met de vraag naar druiven is niets mis. Veel Europese importeurs hebben geanticipeerd op grotere volumes en er staan dus de nodige promoties gepland. De vraag is sterk", aldus Wibo. "Prijzen blijven op een vrij stabiel niveau, wat ook wel te verklaren is door de lagere aanvoer."

Op het gebied van nieuwe variëteiten zijn het volgens Wibo met name een aantal ARRA-rassen die steeds nadrukkelijker aan de weg timmeren. "Maar mensen zijn ook voorzichtig. Variëteiten waar veel van verwacht werd, hebben het de afgelopen jaren ook niet allemaal waargemaakt. Verder zien we het nieuwe jaar positief tegemoet. Als Vita Optima hebben we zowel in leveranciers als klanten een mooie groei doorgemaakt in druiven, steenfruit en citrus en importbonen uit Kenia!"

Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
Vita Optima b.v.
Klappolder 224
2665 MR Bleiswijk
M +31610002872
wibo@vitaoptimabv.com 
www.vitaoptimabv.com 
Instagram

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven