Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenfruit Huis presenteert nieuw functiehandboek voor de AGF-groothandel

GroentenFruit Huis, FNV Handel, CNV Vakmensen en RMU Werknemers presenteren het nieuwe functiehandboek voor de Groothandel in Groenten en Fruit, behorende bij de cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit. 

In de cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit is afgesproken dat bij de indeling van functies gebruik wordt gemaakt van het ORBA®-functiewaarderingssysteem. Dat gebeurt al sinds 2002.

In 2020 is door AWVN, in samenwerking met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, het bestaande functiehandboek geactualiseerd en vernieuwd. Werkgevers en werknemers binnen de sector hebben ook zelf direct bijgedragen aan de hoge kwaliteit van dit nieuwe, geactualiseerde functiehandboek. 

Functies zijn herschreven en nieuwe functies zijn omschreven. In totaal zijn er nu veertig nieuwe/ geactualiseerde functieomschrijvingen opgenomen in het functiehandboek. De omschrijvingen zijn resultaatgericht opgesteld. De toegevoegde waarde van de functies is zo nog beter zichtbaar en herkenbaar. Hierdoor kan makkelijker de relatie worden gelegd met personeelsontwikkeling en beoordeling. Daarnaast zijn Niveau Onderscheidende Kenmerken (NOK-matrices) toegevoegd. Deze geven zicht op ontwikkelstappen binnen bepaalde functies. Ze kunnen worden gebruikt als indelingshulpmiddel.

Klik hier voor het nieuwe functiehandboek voor de Groothandel in Groenten en Fruit.

Wanneer kunt u het handboek gebruiken?
De cao-partijen hebben afgesproken dat het functiehandboek per 1 januari 2021 wordt ingevoerd. Als functies wijzigen en/of opnieuw moeten worden ingedeeld, moet vanaf 1 januari 2021 het nieuwe, geactualiseerde functiehandboek worden gebruikt. 

Het functiehandboek is onderdeel van de cao. Het nieuwe functieraster wordt daarom in de eerstvolgende, nieuwe cao-tekst opgenomen. 

Meer informatie middels webinars 
Om u te ondersteunen bij het toepassen van het nieuwe functiehandboek, organiseren wij in januari 2021 drie webinars. Hier lichten we toe wat er nieuw is in het functiehandboek, hoe functies kunnen worden ingedeeld en geven we verschillende voorbeelden. Er is alle ruimte omvragen te stellen.

De webinars vinden plaats op de volgende momenten:

  • Dinsdag 12 januari 2021 van 15.00 - 16.30 uur
  • Donderdag 14 januari 2021 van 10.00 - 11.30 uur
  • Maandag 25 januari 2021 van 15.00 - 16.30 uur

We nodigen alle HR-professionals uit om deel te nemen aan één van deze sessies. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van GroentenFruit Huis. Ook leden van de ondernemingsraad zijn welkom.

Let op: in elk webinar wordt dezelfde informatie behandeld, maar vanwege het interactieve karakter, organiseren wij dit webinar meerdere malen. 

U kunt zich hier inschrijven voor één van de webinars.

Informatiefolder voor werknemers
Voor werknemers hebben we een korte informatiefolder opgesteld. Deze folder kunt u gebruiken om uw werknemers te informeren, maar is ook interessant voor werkgevers. Klik hier voor de folder.

Meer informatie 
De cao-partijen in de sector Groothandel in Groenten en Fruit zijn in 2018 gestart met een ORBA-functiehuis onderzoek. Dit was naar aanleiding van het cao-akkoord uit augustus 2017 en staat los van de huidige cao alsook de start van nieuwe cao-onderhandelingen.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl 

Publicatiedatum: