Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Detailhandel zet bijna 10 procent meer om in november

De detailhandel heeft in november 9,6 procent meer omgezet dan in november 2019, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 8,4 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 55,5 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,4 procent hoger dan in november 2019.

Winkels in voedingsmiddelen zetten bijna 6 procent meer om
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in november 5,9 procent meer omgezet dan in november 2019. Het verkoopvolume groeide met 4,6 procent. De omzet van de supermarkten lag 5,3 procent hoger dan een jaar eerder. De omzettoename van de speciaalzaken was met 9,7 procent voor zevende maand op rij ruim boven de 5 procent. Dit is de op twee na grootste groei sinds het begin van de publicatie van koopdag gecorrigeerde cijfers in 2005.

Online omzet 55,5 procent hoger
De online omzet was in november 55,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 43,9 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multichannelers) groeide met 72,2 procent. Sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014 is de groei alleen in april 2020 hoger geweest.

De omzet detailhandel is de opbrengst uit verkoop van goederen en diensten aan derden, exclusief btw. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld, aldus CBS.

Bron: CBS

Publicatiedatum: