Guilhem Flammen, Hoogsteder:

"Goed perenseizoen qua hoeveelheden, kwaliteit en maat"

"Wij bieden niet alleen jaarrond Conference-peren uit Nederland aan, maar ook groene Comice-peren en rode Comice-peren voor klasse I, afgezet onder het merk Sweet Sensation," vertelt Guilhem Flammen, Sales Manager bij het in Nederland gevestigde bedrijf Hoogsteder. Hoewel het bedrijf de peren voornamelijk op de Franse en Italiaanse markt afzet, blijven  de Engelse, Duitse, Franse, Italiaanse en Scandinavische markten voor Nederlandse peren nog altijd de grootste exportmarkten.

Klasse I Sweet Sensation peren, verkrijgbaar in bulk of in bakjes

Betere partijen dan die van vorig seizoen
Hoogsteder is eind september begonnen met het op de markt brengen van de Comice en is van plan deze peer aan klanten aan te bieden totdat de voorraad in februari/maart op is. “Voor elk ras geldt dat de partijen groter en beter zijn dan die in 2019/2020. Er is sprake van een toename van 13% aan partijen Conference-peren en van 15% aan Comice-peren.” Naast deze twee rassen biedt Hoogsteder klanten ook de Alexandre Lucas-peer en de Gieser-peer. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor restaurants.

Groene Comice-peren, klasse I. Ook verkrijgbaar als klasse II in bulk of in bakjes

Een gunstig seizoen met mooie en grote maten
Guilhem Flammen is dit jaar zeer tevreden over de kwaliteit en het suikerniveau van het fruit. “De maten van de peren zijn ook goed genoeg voor al onze klanten: de peren hebben een mooie grootte. Er is dit jaar in Nederland tijdens de teelt aan alle voorwaarden voldaan om ervoor te zorgen dat de opbrengst in alle opzichten goed is.”

Conference-peren, klasse I en II, aangeboden in bulk of in bakjes

Conference-peren verkrijgbaar in bakjes

Een tragere afzet dan normaal
Ondanks een veelbelovende perenopbrengst lijkt de afzet sinds de start van het seizoen trager te verlopen dan normaal. “Dit komt vooral door de coronaviruscrisis en de gevolgen hiervan voor bijvoorbeeld restaurants. Ook in Frankrijk zijn er echter meer partijen peren beschikbaar, waardoor de concurrentie toeneemt. Daarnaast exporteren ook de Belgen veel naar de Franse markt, waardoor ze op dit moment onze belangrijkste concurrent zijn.”

"Onze kracht ligt in het feit dat we verschillende verpakkingsstations hebben, waarmee we snel kunnen inspelen op de eisen van onze klanten. Dankzij het feit dat we telen op aanvraag, kunnen we al onze klanten een optimale kwaliteit peren bieden. Bovendien zijn alle soorten verpakkingen op aanvraag mogelijk.”

Rode klasse II Comice-peren in bulk
  
Voor meer informatie:
Guilhem Flammen
Hoogsteder BV
Telefoon: +31 10 266 18 05
g.flammen@thegreenery.com   
www.thegreenery.com/fr    


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven