Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woolies Dash:

Woolworths introduceert levering op dag van bestelling

Sainsbury's en Marks and Spencer vechten om dezelfde treinstations
Het ziet ernaar uit dat Marks and Spencer geen foodshop openen op het treinstation van York, omdat een concurrerende supermarkt plannen heeft voor dezelfde locatie.
Sainsbury's heeft een aanvraag ingediend voor een bouwvergunning voor het openen van een plaatselijk filiaal op het station waar vroeger het loket was. In september 2019 werd gemeld dat Marks and Spencer een bouwvergunning had aangevraagd voor het openen van een filiaal van M&S Simply Food in het voormalige loket. De plannen werden in februari goedgekeurd, maar de retailer lijkt zich uit de regeling te hebben teruggetrokken. In een planningsverklaring staat: "De nieuwe winkelruimte zou door M&S worden gerund. De regeling omvatte soortgelijke werkzaamheden als die welke nu binnen deze aanvraag worden voorgesteld."

Bron: Yorkshirelive

Zuid-Afrika: Woolworths introduceert levering op dezelfde dag
Woolworths heeft de proefintroductie van een nieuwe bezorgservice 'op de dag van bestelling' aangekondigd: Woolies Dash. De dienst zal klanten toegang geven tot snelle levering van Woolworths kwaliteitsboodschappen, met inbegrip van een breed scala aan versproducten, kruidenierswaren en huishoudelijke benodigdheden, liet de retailer weten. Liz Hillock, hoofd van Woolworths Online and Mobile-afdeling: "We hebben de afgelopen 12 maanden een duidelijke groei van onze online-afzet gezien. Woolies Dash vult onze reeds uitgebreide online-dienst aan, van onze geplande leveringsdienst met brede regionale voetafdruk tot onze drive-inn klik- en verzamelservice, met nu onze zelfde dag levering via Woolies Dash."

Bron: Businesstech 

VK: klanten Asda niet te spreken over aanpak leveringstijdslot
Supermarktklanten zijn niet te spreken over de aanpak van één persoon bij het boeken van Asda-leveringstijdsloten voor de kerstperiode. De tijdsloten waren dit jaar al snel volgeboekt, omdat veel mensen ervoor kozen (of gedwongen werden) om thuis te blijven in plaats van zich te wagen aan de drukte in de winkels. Er was veel vraag naar de leveringstijdsloten, omdat mensen de levering van hun kalkoen wilden veiligstellen. Helaas hebben sommige personen misbruik gemaakt van het systeem door  egoïstisch meer tijdsloten te boeken dan ze nodig hadden. Een klant gaf toe dat hij 23 tijdsloten boekte bij zijn lokale supermarkt, die hij daarna voor €16,90/stuk op de sociale media aanbood.

Bron: ManchesterEveningNews

VS: Salarissen in levensmiddelen retail stijgen tijdens de pandemie
De salarissen in de levensmiddelen retail hielden in 2020 stand doordat de bedrijven zich aanpasten om te voldoen aan de stijgende vraag van de consument en aan de nieuwe werkomstandigheden in de winkel als gevolg van de pandemie. Tegelijkertijd ziet het ernaar uit dat werknemers binnen het management in de sector aanzienlijke bonussen kunnen verwachten voor hun extra inspanningen sinds de uitbraak van Covid-19, volgens Jose Tamez. Tamez werkt bij Austin-Michael, een onderzoeksbedrijf dat zich specialiseert in levensmiddelen retail.

Bron: Supermarketnews

Publicatiedatum: