Zuid-Afrikaans mangoseizoen begint vroeg met grote hoeveelheden en lagere prijzen

De Zuid-Afrikaanse mango-oogst is in volle gang en de toename van de hoeveelheden op de markt heeft geleid tot lagere prijzen.

Volgens Johann du Preez, operationeel manager bij Bavaria Fruit Estate, is men vorige week begonnen met de oogst van de mango’s, die groter is dan vorig jaar. Het seizoen is in vergelijking met vorig jaar ongeveer een week eerder begonnen.

Er is ruim 70.000 ton mango geoogst, iets meer dan vorig seizoen, maar nog steeds onder het vijfjarig gemiddelde van 84.000 ton.

Du Preez merkt op dat de coronapandemie mensen thuis houdt, waarbij de aankoop van versproducten ook is teruggelopen. De mangotelers moeten jongleren met de levering van producten aan de export, de handel, de producenten en de directe verkoop aan markthandelaren, terwijl problemen met het vervoer van het fruit en de verschepingsschema's de export ook tot een uitdaging maken.

"De overzeese situatie is niet gunstig, met de versterking van de Rand, het overaanbod aan Braziliaans fruit op de markt en de Covid-19 maatregelen in het VK die de verkoop van versproducten en vers gesneden fruitsalade temperen," zei Du Preez.

Bron: growersweekly.co.za
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven