China: Teelt en consumptie citrus zullen verder toenemen

In lijn met de historische trends wordt geraamd dat de teelt en consumptie van citrus in China in 2020/21 zal blijven stijgen tot respectievelijk 35,6 miljoen ton en 34 miljoen ton. Vooruitblikkend wordt echter verwacht dat het groeitempo van de teelt zal vertragen naarmate de prijzen dalen en de vraag van de consument zijn verzadigingspunt bereikt.

De vraag naar geïmporteerde citrus zal in 2020/21 naar verwachting tam blijven, met een daling van 25% ten opzichte van het niveau van voor de coronapandemie, maar zal weer opleven naarmate de economie weer zal aantrekken. De lagere invoer en productie van diepgevroren sinaasappelsapconcentraat toont aan dat de binnenlandse industrie voor uitdagingen staat en erop duidt dat de Chinese consument een andere voorkeur voor verse fruitsappen aan het ontwikkelen is. De Chinese coronamaatregelen zullen de invoer in de koelketen, met inbegrip van citrus, verder bemoeilijken en duurder maken.

De sinaasappeloogst zal in 2020/21 naar verwachting groeien tot 7,5 miljoen ton, voornamelijk door de nieuwe bomen die enkele jaren geleden in Jiangxi en andere provincies zijn geplant en die meer vruchten beginnen te dragen.

De 2019/20 raming werd herzien tot 7,4 miljoen ton omdat de telers en distributeurs onlangs een veel groter gewas meldden als gevolg van de overvloedige regenval tijdens het verkoopseizoen.

Klik hier om het volledige USDA-rapport te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven