Australiërs staken strijd tegen Russisch fruitbedrijf over handelsmerk Lady Cremea

Apple and Pear Australia Limited (APAL), de nationale brancheorganisatie voor Australische appel- en peertelers, die de verkoop van dit fruit in binnen- en buitenland controleert, heeft een verklaring van het Russische Gerecht voor Intellectuele Eigendom (IPC) ingetrokken die de registratie van het handelsmerk Lady Crimea op naam van de Russische Crimean Fruit Company aanvocht.

Afgelopen woensdag heeft het IPC de procedure in deze zaak beëindigd, omdat het een verzoek van de eiser had ontvangen om af te zien van de eis. De redenen hiervoor zijn niet bekendgemaakt in het dossier van de rechtbank.

In mei van dit jaar betwistte APAL de beslissing van de Russische Federale Dienst voor Intellectuele Eigendom (Rospatent) van 17 februari 2020, die het bezwaar van het Australische bedrijf tegen de registratie van het Russische merk Lady Crimea verwierp. Het merk heeft de vorm van een roze hart met daarop het opschrift Lady Crimea (Ledi Krym in het Russisch). De Crimean Fruit Company registreerde het merk in 2019.

APAL is eigenaar van het merk Pink Lady dat in meer dan 100 landen beschermd is, zo meldt de website van het bedrijf. In Rusland heeft APAL ook een reeks Pink Lady-borden, maar in 2018 heeft het bedrijf de registratie van een ander soortgelijk merk aangevraagd, in de vorm van een roze hart met het Pink Lady opschrift erop.

Bron: sputniknews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven