Thomas Weber, ATS-Tanner Banding Systems AG:

Nieuwe verpakkingsoplossingen: mensen kunnen ziek worden maar machines niet

2020 was een jaar als geen ander – geannuleerde beurzen, gestopte of uitgestelde klantenprojecten, nieuwe afstands- en hygiëneregels, minder klantbezoeken, aanpassingen aan processen... "Het jaar 2020 heeft van ons - net als van alle andere organisaties en mensen - een bijzonder hoge mate aan wendbaarheid gevergd“, vertelt Thomas Weber van ATS-Tanner Banding Systems AG, gevestigd in Zug (Zwitserland).

"We hadden een taskforce die afhankelijk van de actuele situatie meermaals per week informatie uitwisselde, om de situatie te analyseren en snelle beslissingen te nemen. Onder de streep kunnen we zeggen dat we terugkijken op een succesvol boekjaar“, aldus de content manager. Een leerproces voor het bedrijf: "We hebben veel gevraagd en geleerd – ook over onszelf. We zijn zeer gedifferentieerd opgesteld en hebben verpakkingsoplossingen voor de meest uiteenlopende branches, toepassingen en eisen. Dat heeft ons zeker geholpen in dit turbulente jaar.“

De automatisering was een belangrijk thema in dit jaar: "Veel bedrijven lijken zich er bewust van te zijn geworden dat mensen ziek kunnen worden en uit kunnen vallen, maar machines niet. De trend richting end-of-line automatisering heeft zich naar ons idee daarom nogmaals versterkt.“

Maar ook de favoriet, de ecologisch zinvolle verpakking, is in dit coronajaar niet uit de focus geraakt: "De vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen was eveneens opnieuw groter – concreet gaat het daarbij om verpakkingen met minder of zelfs helemaal geen plastic. Op dit gebied zijn wij met het materiaalbesparende banderolleren natuurlijk goed opgesteld. Zo hebben alle grote retailers hun duurzaamheidsdoelen vastgelegd en geven zij de nieuwe eisen nu aan hun producenten en leveranciers door. We hebben veel projecten gerealiseerd en bijvoorbeeld bij courgettes plastic zakken en etiketten vervangen door bedrukte papieren banderollen."


Gebanderolleerde courgettes

Ook onafhankelijk van de pandemie werkt men bij ATS continue aan verbeteringen en nieuwe oplossingen, vertelt Thomas: "Als systeemaanbieder en machinebouwer ontwikkelen we natuurlijk doorlopend noviteiten om bijvoorbeeld klanteneisen te vervullen. Bij het banderolleermateriaal moet men ons gedeeltelijk gecoate banderolleerpapier benadrukken, met duidelijk minder dan 5% ander materiaal.“ Om ervoor te zorgen dat papier gerecycled kan worden in de papierstroom, mag het niet teveel ander materiaal bevatten. Afhankelijk van het land is dit wettelijk geregelde aandeel groter of kleiner: "Ons gedeeltelijk gecoate papier voldoet daarmee onder andere ook aan de strenge eisen in Frankrijk. Het wordt daar reeds succesvol ingezet door diverse grote appeltelers."


Het gedeeltelijk gecoate banderolleerpapier voldoet ook aan de strenge Franse eisen.

Ook het komende jaar staat voor ATS-Tanner Banding Systems AG helemaal in het teken van optimalisering en reductie van verpakkingen. Thomas zegt afsluitend: "We staan alles behalve stil en ontwikkelen onze banderollermachines en -installaties evenals het verbruiksmateriaal met veel ideeën en grote passie verder. Datzelfde geldt voor onze dienstverleningen en de klantenservice. Over het algemeen rekenen we nog steeds op een hoge vraag naar automatiseringsoplossingen en ecologisch en tegelijkertijd economisch duurzame verpakkingsoplossingen."

Voor meer informatie:
Thomas Weber
ATS-Tanner Banding Systems AG
Poststrasse 30, CH-6300 Zug
+41 56 676 67 14
t.weber@ats-tanner.ch 
ats-tanner.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven