EU verlengt heffingvrije import voor AGF uit Westelijke Balkan tot 2025

De Europese Unie heeft de vrijstelling van importheffing voor AGF uit de landen van de westelijke Balkan verlengd tot eind 2025. Volgens de vorige wijziging van de verordening zou de rechtsvrije regeling voor de AGF-import uit de landen van de westelijke Balkan eind 2020 aflopen.

In een bericht in de editie van 21 december van het Official Journal of the European Union werd gesteld dat groenten en fruit uit Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië tot 31 december 2025 zonder kwantitatieve beperkingen en met vrijstelling van douanerechten in de EU mogen worden ingevoerd.

Het besluit, dat op voorstel van de Europese Commissie om de vijf jaar wordt verlengd, is door het Europees Parlement aangenomen en door de Raad van de EU bevestigd.

Naast appelen, pruimen en suikermaïs kunnen de komende vijf jaar onder meer aardappelen, courgettes, champignons, druiven, abrikozen, kersen, nectarines, perziken, aardbeien, noten, meloenen en diverse citrus vrij van douanerechten uit de westelijke Balkan naar de EU worden geëxporteerd.

Bron: seenews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven