Exportmarkt Indiase druiven verwacht te dalen in 2021

Indiase druivenexporteurs verwachten een daling van verladingen naar Europa in 2020-21 vanwege de aanhoudende pandemie en omdat de vraag beperkt blijft. De stijging van de exportprijzen leidt er ook toe dat de exporteurs hun aandacht verleggen naar de binnenlandse markt.

Uit gegevens van de Agricultural and Processed Foods Export Development Authority (APEDA) blijkt dat de jaarlijkse exportgroei van druiven naar Europa is gedaald van 32% voor het boekjaar 2016-17 tot een negatieve 12% in het boekjaar 2019-20.

De marges van de telers en exporteurs zullen dalen omdat de teeltprijzen voor dezelfde producten zijn gestegen, terwijl buitenlandse klanten proberen de kosten in de afgelopen jaren met ongeveer 20% tot 30% te verlagen. Exporteurs merkten op dat scheepvaart-maatschappijen hoge vrachttarieven hanteren, terwijl ook verpakkingsmaatschappijen hogere tarieven hanteren, wat wijst op hoge papierkosten.

Bron: krishijagran.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.