Rick Briston van Redpack: "Wij zijn klaar voor Brexit"

"We zijn blij dat we met onze machines eerstelijnswerkers van veilig verpakte producten kunnen voorzien"

“Het is geen geweldig jaar geweest maar gezien de omstandigheden hebben we nog geluk gehad," zegt Rick Briston, business development manager voor de in het VK gevestigde machinefabrikant Redpack. De Covid-19-crisis heeft de AGF-sector en haar leveranciers de nodige problemen bezorgd.  

Rick blikt terug op het jaar. "Er was dit jaar sprake van enige stagnatie in de groenten- en fruitsector omdat telers zich focusten op arbeids- en hygiënevraagstukken, in plaats van te investeren in verpakkingsapparatuur."

Niet alle voedselgerelateerde bedrijven kampten echter met deze problemen. "Het is niet verrassend dat we de vraag naar machines voor het verpakken van snackproducten toe zagen nemen," lacht Rick. Het blijkt dat de verpakkingseigenschappen van kruiden veel gemeen hebben met die van mondmaskers. We zijn blij dat we met onze machines een bijdrage konden leveren aan het leveren van veilig verpakte producten aan eerstelijnswerkers."

De volgende hindernis die genomen moet worden is Brexit maar Rick en zijn team maken zich geen zorgen. "Wij zijn klaar voor Brexit, wat de uitkomst ervan ook zal zijn. Sommigen van onze klanten op het vasteland zijn bezorgd maar we verwachten dat er voor fabrikanten zoals wij niet zoveel zal veranderen. We exporteren onze machines nu al naar alle uithoeken van de wereld, van Australië tot aan Canada, dus waarom zo het naar Europa niet lukken?" Redpack maakt het haar klanten nog gemakkelijker door de douaneafhandeling voor hen te verzorgen. Het recent uitgebreide kantoor in Duitsland zal eveneens bijdragen aan een soepele omschakeling. "De mogelijkheid om machines te installeren en onderhouden vanuit ons eigen kantoor in de EU garandeert een soepele overgang."

Redpack hoopt in 2021 nog meer internationale markten te betreden, als de pandemie dit tenminste toelaat. "Zodra we weer mogen reizen, dan willen we nog meer contacten leggen met bedrijven over heel de wereld."

 

Voor meer informatie: 
Rick Briston
Redpack Packaging Machinery
39 Barnard Road, Bowthorpe
Norwich, NR5 9JB
Tel.: +44 (0) 1603 722 280
E-mail rick.briston@redpack.co.uk
Website www.redpack.co.uk


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven