Veel belangstelling onder verzamelaars voor $20 biljet met Del Monte-sticker

Heritage Auctions zal op 22 januari aanstaande het 'beroemde' Del Monte'-bankbiljet voor het eerst sinds 2006 veilen. Het biljet wordt beschouwd als het beroemdste van alle misdrukken van Amerikaanse bankbiljetten. 

Het beruchte bankbiljet zorgde voor een enorme interesse onder Amerikaanse verzamelaars toen het in 2004 bij toeval door een student in Ohio werd ontdekt, die het in handen kreeg toen hij geld opnam bij een geldautomaat. Kort daarna postte hij het op eBay, waar hij het voor zo'n €8.200 aan de hoogste bieder verkocht.

Dustin Johnston, vicedirecteur Currency Auctions bij Heritage Auctions: "Verzamelaars waren er meteen gek op. De Del Monte-sticker zit op de perfecte plek omdat hij een deel van de gedetailleerde bedrukking bedekt en gedeeltelijk overlapt met het 'Treasury Seal' en serienummer van het biljet."

Afbeelding: Heritage Auctions HA.com

Het is niet het eerste Amerikaanse bankbiljet waar tijdens het drukken een vreemd voorwerp op terecht is gekomen. Zo werden er op andere biljetten een pleister, stuk papier, plakband en houtsnippers afgedrukt. "De voorwerpen die tijdens het drukproces tussen de biljetten komen, bestaan meestal uit afval van de printvloer en blijven zelden op de biljetten achter," zegt Johnston. 

Volgens news.coinupdate.com, zal het Del Monte-bankbiljet op 22 januari om 18.00 uur lokale tijd live worden geveild op de website van Heritage Auctions.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.