Groeivooruitzichten voor export premium druivenrassen

Peruaanse San Miguel begint aan het nieuwe druivenseizoen

Na uitstekende resultaten te hebben behaald met Peruaanse mandarijnen en avocado's begint San Miguel met hoge verwachtingen aan het nieuwe Peruaanse druivenseizoen. Er wordt rekening gehouden met een productietoename van bijna 1.000 ton dankzij een aantal maatregelen die het bedrijf heeft doorgevoerd. 

In Chepén, in het noorden van Peru, is het bedrijf begonnen aan de pluk van Sweet Globe-druiven, waarna in de loop van de komende weken de overige premium rassen zullen worden geplukt. 

Naast de uitdagingen waar het bedrijf mee te maken had om tijdens de Covid-19-pandemie haar activiteiten voort te kunnen blijven zetten, waren ook de temperaturen in Peru dit jaar een stuk lager dan gebruikelijk. Gelukkig ging het druivenseizoen in november zonder problemen van start. "We hebben een aantal maatregelen geïmplementeerd waardoor we de risico's tijdens het oogstseizoen hebben kunnen minimaliseren," zegt Pablo Zócalo van San Miguel.

"Het fruit ziet er zeer goed uit, met goede maten en homogene trossen. We hebben hard gewerkt om de kwaliteit te verbeteren. Zo hebben we op 70% van ons areaal netten aangebracht om de ranken tegen vogels te beschermen. Daarnaast hebben we onze verpakkingsactiviteiten in één station ondergebracht met steun van een strategische partner. Dit stelt ons in staat om de verwerkingstijden te versnellen, verliezen als gevolg van uitdroging te minimaliseren en onze oogstopbrengsten te maximaliseren," aldus Pablo. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.